Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gumka+precka

Recommended Posts

A ja Guardera (klasa ta sama co Systema, więc polecam, bo może wyrwiesz taniej? ), ewentualnie zastanowił bym się nad Modify (mam, chwalę sobie, oczywiście nie z tą mega twarda magiczną gumka HU z zestawu).

Link do lufy Modify, obecnie nie jest dostępna na GF, ale inne sklepy mogą ją mieć gdyby cię zainteresowała : http://gunfire.pl/product-pol-1152196838-Lufa-precyzyjna-Modify-Hybrid-6-03mm-gumka-Hop-Up-363-mm.html

Co do JBU, mam w SR25. Nic specjalnego, wymieniem na Prometheusa w najbliższym czasie. Niby 6.01, ale uwierz, wcale nie zyskasz na celności czy zasięgu, a przy odrobinie pecha kulki będą ci się cięły. Nie mówię, że to szajs, bo lufa daje radę, ale nie jest szałowa i brałbym inną, szczególnie w tym przedziale długości.

Edited by DobryDobrodziej

Na wstępie pochwalę wybór gumki. Chyba najbardziej polecane są zielona G&G i Systema Energy.

Jeżeli zaś sprawa tyczy się lufy... JBU to tanie rozwiązanie. Wiele osób patrzy na średnicę, ale należy pamiętać, że to nie wszystko. Poza średnicą liczy się też precyzja wykonania, materiał z jakiego wykonana jest lufa oraz dokładność wykończenia lufy (np. to na końcu, nie pamiętam technicznej nazwy). Tak więc dobrze wykonana lufa 6,04mm może być lepsza niż gorszej jakości 6,01mm. Co do marek polecałbym (w takiej kolejności):

1) Prometheus 6,03mm

2) KM-Head 6,04mm

3) Systema 6,04mm

4) Guarder 6,02mm

Wszystkie lufki jakie wymieniłem są wysokiej jakości. Ich "precyzyjność" potwierdzają całe masy pozytywnych opinii. Ostatnio z wymienionych Guardery są chyba najtańsze. Jak Pan wyżej polecam. :)