Dukov Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Witam, co mogę zamontować do repliki RK-10S żeby replika wytrzymała bez problemu jakieś 2 do 3 lat. Budżet to 400zł http://gunfire.pl/product-pol-1152192887-Replika-karabinu-szturmowego-RK-10S.html Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Najlepiej nie wkładać nic tylko zostawić tak jak jest :P W ogóle to nowy GB v3 od boyi to jest koszt jak mnie pamięć nie myli około 170zł więc zawsze można i tak :D Quote Link to post Share on other sites
Dukov Posted October 7, 2012 Author Report Share Posted October 7, 2012 A jednak bym coś tam włożył że przetrzymało to dłużej. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Ona w stocku ci wytrzyma 3 lata,jak nie dłużej.Nic nie tykaj,a replika ci się odwdzięczy. Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted October 7, 2012 Report Share Posted October 7, 2012 Jeśli już koniecznie chcesz wydać to kup dobrej jakości smar i wszystko dokładnie przesmaruj wewnątrz gearboxa. To zagwarantuje Ci dłuższą żywotność. Quote Link to post Share on other sites
Dukov Posted October 7, 2012 Author Report Share Posted October 7, 2012 A nasmarują mi to w sklepie np Gunfire i czy polecasz jakiś konkretny smar? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Zamiast tej chińskiej sprężyny możesz włożyć sp110 (będziesz miał stabilniejsze fps, dużo wolniej się ubije), tłok z metalowymi zębami (np, SHS, tani i nie do zajechania) i uszczelnioną dyszę (też np. SHS). Quote Link to post Share on other sites
ssnejker Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 (edited) Witaj, Polecam wymiane: Tłok na shs z 14 stalowymi zębami, sp 120 od guardera, dysze shs długa bo stockowa jest lipna, kable, gumkę (polecam systeme energy) i teflonfix. Jesli sam potrafisz to złożyć i nasmarować to tak zrób jeśli nie to wyślij replikę do asgrevolution bądź kogoś z forum kto się na tym zna np anr. Edited October 8, 2012 by ssnejker Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 A najlepiej nie tykać jak to wszyscy wyżej wspominali:D I tylko dbać, dbać, dbać.... Quote Link to post Share on other sites
ssnejker Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 No nie wiem czy nie tykać... dysze i kable bym wywalil na początku. Spreżyne też gdyz stock ubija sie szybko, gumke na systeme, najważniejsze: wypodkladkowal gb i przesmarował pożądnie bo w stocku albo brak smaru albo nawalone że przez lufe wylatuje. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Nic nie ruszaj, sprzedasz po 3 latach dodasz tą kasę i kupisz nowego :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Ja bym też obstawiał na nie otwieranie. Dużo rzadziej widuje się uszkodzone repliki stockowe* w porównaniu z takimi, w których ktoś grzebał. *poza replikami w których coś pada na samym starcie, ale wtedy to się replikę wymienia w sklepie na nową :) Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 Chińskie AEGi są teraz na poziomie, maszyn z ZSRR.... działają znakomicie póki się nie zepsują :D Jeżeli nie zależy na poprawieniu osiągów, to póki coś nie rypnie nie warto pakować w to kasy - poza gumką oczywiście. 400fpsów powinno każdemu starczyć ;-) Quote Link to post Share on other sites
Dukov Posted October 8, 2012 Author Report Share Posted October 8, 2012 GB nie będę tykał, ale myślałem nad tymi dwoma. Przydadzą się czy jest to zbędny wydatek? http://gunfire.pl/product-pol-1152197944-Preparat-nablyszczajacy-Shock-Finish-Abbey.html http://gunfire.pl/product-pol-1152198641-Smar-przewodzacy.html Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 8, 2012 Report Share Posted October 8, 2012 O tym środku nabłyszczającym nie wiem czy działa, ale ten smar do styków to dobra rzecz. Jednak kupując ten od ultimate przepłacasz, w castoramie można kupić 80ml(4X więcej) smaru miedzianego (to właśnie ten) z 9zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts