Mrowqa Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Witam wszystkich. Jako, że jestem nowy w temacie i nie za bardzo się znam prosiłbym o bardziej doświadczone osoby o dokonanie porównania. ASG stosunkowo niedawno zaczęło mnie interesować i poszukuję repliki. Będąc w sklepie Gunfire pan polecił mi kupić replike w granicy 350-600 zł na początek. Więc zacząłem poszukiwać na allegro i ten oto przedmiot zwrócił moją uwagę : http://allegro.pl/karabin-m-15-metal-abs-stan-wzorowy-dodatki-i2704035619.html Jednakże dalsze poszukiwania m-15 w googlach nie dały nawet podobnie wyglądającego wyniku, więc zerknąłem na strone gunfire/airsoftguns.pl w celu poszukania podobnego modelu i znalazłem : http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152190147-Replika-karabinu-JG098.html Więc moje pytanie brzmi, czy to jest podobna replika i może mieć podobne/te same parametry i czy ciężko dostać do tej repliki optykę? ( z tego co widze replika podobna do mp5 i tym podobnych a pan w sklepie mówił, że ciężko znaleźć optykę i dodatki to tego rodzaju replik - chodziło o coś z możliwością podczepienia ze względu na brak standardowej szyny ) Link to post Share on other sites
maniakwp Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Tak jak koleś opisał na aukcji - nie jest to tandeta za 100zł. To tandeta za 200zł. :) I już po zdjęciach widać że to nie to samo, po za tym m-15? To jest G3. Optykę dobierz pod G3 lub mp5, winno pasować. Link to post Share on other sites
Mrowqa Posted October 11, 2012 Author Report Share Posted October 11, 2012 czyli nie warto brać? pytam bo myślałem zeby wydać na replike właśnie do tych 600-650 zł a nie chce żeby to było wykonanie w 80% z plastiku... Link to post Share on other sites
SnieG Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 To kup coś z serii rk od Boyi'a, będziesz miał prawie stalową replikę. Link to post Share on other sites
Foley11 Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Jeśli chcesz, to w tej cenie mieści się np. RK-02. Jest to świetna replika, na dodatek full metal. Sam posiadam i jestem bardzo zadowolony. http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-02-full-metal-boyi.html Link to post Share on other sites
maniakwp Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Cyma, boyi.. Opcji jest dość 'dużo'. Nie ma co znów rozwijać tematu co jest lepsze. Ale wybierz coś z cymi/boyi na taiwangun, i na pewno Ci wystarczy na początek. Problem jest jeśli nie lubisz ani ak ani g36, wtedy możesz też wybrać jakąs emkę boyi lecz ak boyi jest polecane o wiele bardziej/częściej niż serie emek. Link to post Share on other sites
Mrowqa Posted October 11, 2012 Author Report Share Posted October 11, 2012 Można zamknąć temat gdyż otworzyłem nowy odnośnie repliki do kupna w granicy cenowej w dziale replik AEG Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 To jest G3. A to nowość. Bo mi to przypomina H&K 33. Link to post Share on other sites
Recommended Posts