armirion Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Witam jestem świeżakiem w asg dopiero kupiłem swoją 1 replike taka jakw tytule replika była mało uzywana od zakupu okolo 500 kulek przebiegu replika byla sprawna tylko pojawił sie problem po wystrzelaniu 100-200 strzalow replika przestala strzelac w tym moemncie sprawdzałem bezpiecznik pod blacha i jest cały potem ściagnąłem rączke gdzie znaduje się silnik i patrzyłem na wsuwki okazały sie dobrze włożone jednak chciałęm coś sprawdzić wziąłem drut silnikowy i dałem do czerwonej wsuwki a 2 koniec do batki gdzie wpina sie zasilanie replika ożyła strzeliła sama po tym wydarzenu skreciłem do kupy wszystko i replika śmigała jednak co się stało znów po 100-200 strzałach replika nie daje znaku życia !!! w czym może tkwić problem ???????? Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 (edited) Odpowiedź masz w tytule tematu.Może to być spalony silnik,przetarte okablowanie lub styki,które się przepaliły. 1.Po pierwsze sprawdź czy na pewno naładowałeś baterię. 2.Bezpiecznik - jeśli go dalej masz,wypadałoby go sprawdzić. 3.Po trzecie sprawdź czy kabel nie jest nigdzie przerwany. 4.Po czwarte(jeśli jesteś pewny,że złożysz ją z powrotem) rozłóż GB.Następnie sprawdź kostkę stykową. Edited October 13, 2012 by krissolek Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted October 13, 2012 Author Report Share Posted October 13, 2012 nie jestem pewny czy zloze z spowrotem replike wiec mysle czy by nie zlecic znajomemu dobremu eletrykowi sprawdzenia przyczyny czemu nie hula karabinek jak myslisz krisssolek czy elektryk z zawodu bez problemu z instrukcja z pudełka obrazkową bedzie umial zlozyć i rozłożyć taką zabawke? czy lepiej juz szukać jakiegos sklepu co zajmuje sie naprawa replik :( tylko ile by chcieli za taka naprawe + zrobienie ,żeby już nie wystepował problem Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 A tak BTW: naładowałes baterię ;)? Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted October 14, 2012 Author Report Share Posted October 14, 2012 (edited) tak kurnnnna !!!!! łądowałem 8 h po tym wydarzeniu po za tym nie sadze by nawet na stockowej bateri po 200-300 strzalach padła by batka Edited October 14, 2012 by armirion Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Po pierwsze: nie tym tonem młodzieńcze. Za krótko tu jesteś aby pyskowac innym. Po drugie - jeżeli masz stockową baterie i stockową ładowarkę, myślisz że dobre są? Grubo się mylisz. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Odpowiedź masz w tytule tematu.Może to być spalony silnik,przetarte okablowanie lub styki,które się przepaliły. Oświeć mnie jak przetarty kable albo przetarte styki mają na to wpływ. Miałeś w ogóle w ręku spalony silnik? Czy piszesz bzdury, bo tak nauczono Cie tutaj? Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted October 14, 2012 Author Report Share Posted October 14, 2012 przepraszam , ale nie miałęm zamiru komuś pyskować urazić wogóle nie wiem skąd takie oskarżenia .... a jak patrzylem na silnik to wyglada na nie tak jakby cos z nim bylo cos ;p i moge pisac bzdury bo jak pisałem na początku jestem świeżakiem w asg a co do batki jak przy ładowaniu łąpie ciepło i jak podłącze drutem silnikowym do lampki to świeci czyli chyba daje prad , wieć zostaje myśleć ,że to kable lub silnik prosiłym , czy ktoś mógł opisać jak wygląda spalony silnik ?? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Nie, pewnie baterie zabiłeś prostownikiem z zestawu. Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted October 14, 2012 Author Report Share Posted October 14, 2012 aha tak myślisz to powiedz mi jak to jest możliwe gdy 1 raz replika po 100-20 strzałow przestałą strelac po ruszenia drutem do czerwonej wsuwki kolo silnika i doczepilem do batki złącza tam gdzie jest czerwony kabel replika sama strzeliła i znów pochodziła z 100-200 kulek bateria może mięc kaprysy , że może dawać prad lub nie dawać? :D Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 To zależy od wydajności ogniw właściwie. Masz dokładne objawy zabitej baterii. Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted October 14, 2012 Author Report Share Posted October 14, 2012 (edited) czyli tak żeby miec pewnosć ,że to batka potrzebuje takiej 2 samej baterii tylko czy muszę dokupywać 2 ładowarkę? a i jaka polecacie bateria w mojej replice to się nazywa podłużne baterie stick chyba tlyko naprawde potrzebuje taniej baterii a nie lipo gdzie kosztuje 100 zł :( + pewnie ładowarka 50zł wtedy bym się załamałjeszcze jakby to nie była wina baterii xD Edited October 14, 2012 by armirion Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Nie ma ładowarek dobrych za 50 zł. Idź do kolegi, podłącz jego baterie, zobacz czy działa. Będziesz miał jakąś tam pewność. Lipole nie kosztują 100 zł, chodzą po 40-60 zł. Ale nie w sklepach ASG. Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted October 14, 2012 Author Report Share Posted October 14, 2012 (edited) Nie ma ładowarek dobrych za 50 zł. Idź do kolegi, podłącz jego baterie, zobacz czy działa. Będziesz miał jakąś tam pewność. Lipole nie kosztują 100 zł, chodzą po 40-60 zł. Ale nie w sklepach ASG. WIem ,ze moge wymagać za wiele , ale mogłbys dać linki do bateri i ąłdowarek np z allegro co warto kupić :icon_smile: z góry dzięki Edited October 14, 2012 by armirion Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Nie mógłbym. To nie "duży leń - szybkie odpowiedzi". Generalnie to poszukaj Imax'ów. Na Gunfire są teraz ich kopie z tego co widzę za baaaardzo przyzwoite pieniądze, bo jakoś 99 pln czy coś takiego. Do tego zasilacz za 30 zł. I masz super ładowarkę. Jeśli to kopia i to dobra Imax'a jak mi się wydaję. Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 @A Oświeć mnie jak przetarty kable albo przetarte styki mają na to wpływ. Miałeś w ogóle w ręku spalony silnik? Czy piszesz bzdury, bo tak nauczono Cie tutaj? Tak,miałem w ręku spalony silnik i to nieraz. Co do styków, to raczej mają duży wpływ na działanie repliki.Jeśli się przepaliły - nie będzie zamknęcia obwodu. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Dziwne bo serwisuję już... ile? 5 lat? I miałem ich ze 2-3 sztuki w rękach. Jeden z PSG1 TM, jeden turbo ICS i jeden VFC... Nie zrozumiałeś, rozwinę i objaśnię. Jaki wpływ mają przetarte kable oraz styki przetarte (jak to sam napisałeś) w odniesieniu do problemu tego użytkownika? Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted October 14, 2012 Author Report Share Posted October 14, 2012 a jak szukać mam ładowarki za 30zł jest ich mnostwo i czy mam odróżnic tej co mam , znaczy chodzi mi jak szukać do danej bateri to jak dobrać do niej ładowarke Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Przeczytaj co napisałem o stykach. "lub styki,które się przepaliły". Co do kabla to racja.Strzeliłem gafę,lecz w wypisywaniu puntków poprawiłem na przerwany,a nie przetarty. Quote Link to post Share on other sites
krissolek Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 a jak szukać mam ładowarki za 30zł jest ich mnostwo i czy mam odróżnic tej co mam , znaczy chodzi mi jak szukać do danej bateri to jak dobrać do niej ładowarke Nic nie zrozumiałem z Twojej wypowiedzi,ale tak jak napisał AnR warto szukać Imax'ów B6. OT:Nie wiedziałem nawet,że są na GF ich kopie ;)) Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted October 14, 2012 Author Report Share Posted October 14, 2012 Nic nie zrozumiałem z Twojej wypowiedzi,ale tak jak napisał AnR warto szukać Imax'ów B6. OT:Nie wiedziałem nawet,że są na GF ich kopie :icon_wink:) sorry teraz też się skapnalem , że napisałem dziwnie pytanie chodziło mi o to jak dobrać łądowarkę do danej bateri na co trzeba patrzeć? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Nic nie zrozumiałem z Twojej wypowiedzi,ale tak jak napisał AnR warto szukać Imax'ów B6. OT:Nie wiedziałem nawet,że są na GF ich kopie :icon_wink:) AnRowi pewnie chodziło o ładowarkę REDOX alpha v2 ;) sorry teraz też się skałpnalem , że napisałem dziwnie pytanie chodziło mi o to jak dobrać ładowarkę do danej baterii na co trzeba patrzeć? Kupując wspomniane wyżej ładowarki (Imax b6, Alpha v2) możesz ich używać do ładowania wszystkich akumulatorów, i LiPo i NiMh. Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted October 14, 2012 Author Report Share Posted October 14, 2012 fajne fajne zabawki tlyko kurcze one są minimum 100zł a mowił ktos o 30 zł ^^ a łądowarke do bateri takich jak moja stockowa 8,4 v 1100Mha do tego np jaka ladowarka?? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 ładowarka za 30zł to nie ładowarka - to prostowniczek i ścierwo zarazem, które trzeba omijać szerokim łukiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts