miku94 Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Witam, mam problem odnośnie lufy u mojej M16 LMT Deffender. Po ostatniej strzelance zauważyłem, że zostały mi kulki w środku i z początku lufy wyleciało mi trochę piasku. Po włożeniu wyciora usłyszałem niezbyt przyjemnie dzwięki ''pochrupującego'' piasku więc nie brnąłem tym wyciorem do końca, bu nie porysować lufy. Oddałem 2-3 strzały żeby zobaczyć czy nie przedmucha i nie wylecą, ale lipa. Nie wiem zabardzo jak ewentualnie rozebrać body by dostać się do lufy tak, by przepchać te kulki delikatnie do przodu. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 rozbierasz jak każdą inną emkę wybijesz przedni (pin) i wysuwasz do przodu (koło gniazda maga), weź trochę oleju (silikonowy,kuchenny,kujawski co kolwiek) rurkę nabierz do rurki(pod wpływem ciśnienia zatkaj palcem i wsuń przez komorę hop up parę centymetrów do środka lufy i puść palec poczekaj aż olej spłynie do końca, (hop up na zero) i przepchaj wyciorem, a potem wyczyść lufę. Quote Link to post Share on other sites
mikexxx Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Defendera rozkładasz poprzez wybicie TYLNEGO pina, po czym replikę łamiesz jak ostrą. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 weź trochę oleju (...) wsuń przez komorę hop up parę centymetrów do środka lufy i puść palec poczekaj aż olej spłynie do końca, (hop up na zero) i przepchaj wyciorem, a potem wyczyść lufę. Tak, z pewnością. Po pierwsze nie jest powiedziane, że w ogóle da się usunąć kulki z lufy, unikając jej zarysowania - jeśli do środka dostał się piasek. Po drugie - zanim zrobi się z niego pastę ścierną, wartałoby zdemontować lufę (tj. wyjąć z repliki, zdemontować komorę HU i gumkę) i wysypać z niej piasek (np. lekko "obstukując" nią o twardą powierzchnię). Następnie wyciorem delikatnie oczyścić (najlepiej suchą watą) lufę z reszty zanieczyszczeń i spróbować wypchnąć kulkę (/kulki), tzw. bliższym końcem. Po trzecie - o ile to nie da efektu, można spróbować przepłukać lufę pod gorącą wodą, delikatnie manipulując wyciorem. Po czwarte - (dopiero) jeśli powyższ okaże się bezowocne, można (po uprzednim wysuszeniu) wybijać kulki "na siłę", uprzednio aplikując do wewnątrz ciekły smar lub oliwę. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Najlepiej po prostu lufę wyciągnąć i ją zwyczajnie umyć. Quote Link to post Share on other sites
miku94 Posted October 16, 2012 Author Report Share Posted October 16, 2012 Dzięki za pomoc Panowie, dzisiaj z tym powalczę :icon_razz2: . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts