Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Kilka pytań które mnie nurtują, a na które nie mogłem znaleźć odpowiedzi.

1.Jak się ma sprawa do sklepów zagranicznych takich jak np. (evike.com, www.redwolfairsoft.com), głownie chodzi mi o to czy można z takich sklepów zamawiać repliki bez obawy stracenia pieniędzy oraz ile to kosztuje(koszty wysyłki, sposoby płatnośći)?

2.Jaką firmę wybrać pod replike karabinu wyborowego: tanaka? TM? maruzen? czy moze jeszcze jakas? Która jest ujmę to najlepsza względem jakosci?

3.Snajpy: gaziak na gg nigdy nie będzie miał takiej powtarzalności jak spring, a co z co2 ? Czy lepiej radzą sobie gaziaki co2 jakie sa plusy i minusy | oraz aegi <- czy snajpa z bateryjką sie sprawdza?

4.Czy można gdzieś kupić okładziny szyn ris do m4a1(S-system lub 4ssystem nie wiem jaka to nazwa, daje zdjęcie: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_136&%20products_id=1273

5.VSR-10 TM jest polecany z uwagi na łatwość części, a co z l96 TM : http://www.redwolfairsoft.com/redwolf/airsoft/Sniper_Rifles_Tokyo_Marui_Tokyo_Marui_L96_AWS_Black.htm

6.Czy przy budżecie takim by było by mnie stać na l96 TM (up) + luneta w miare (ok.300zl+) mogę zacząć? czy lepiej kupić M4 kwa ?

7.Pistolet co2 bez bb, wytrzymały, celny, spełniający zadanie broni bocznej oraz tani.. ;/

8.Jeśli kwa m4 to co odrazu dokupić jaka bateria,zasilacz? (ewntualnie gumka hu ?)

9.Ochrona twarzy czy takie maski spełniają rolę?

1.

http://www.evike.com/product_info.php?cPath=30_154&products_id=33940&osCsid=7e3072dc0180c304f2d085040ddb56e3

2.

http://www.onimarushop.com/apps/webstore/products/show/2178111

(sorki za linki ;/ 1 ma siatke, druga szkiełka)

10.Można gdzieś dostać lepsze bodu kit do l96 ? choćby z metalu, amelinium lub innego cuda? ^^

Bonusy: odnosi się do wcześniejszych, nie wiedzialem czy podczepić ale : Jaki jest dobry stock do budowy karabinu wyborowego?

Ciekawostka: Jaki jest m200 cheytac ? Wiele osob pisało, że posiada ową replike ale nikt nie pisał jakie ma osiagi, jak wypada w przypadku tiuningu, odległość skuteczna.

Jeśli są jakieś wątpliwości, mogę dopowidzieć że jak narazie poszukuje broni na otwarty teren, chciałbym "zacząć" ze snajpą ale wiem ze na poczatek jest to odradzane.

Co do krabinów chciałbym mięć( w przyszłości) coś koło 100 m skutecznego (najlepiej), dużo zalezy od umiejętności ale 40% snipy i 20% lunety chyba też.

Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Tajgers

1. Ze sklepami zagranicznymi bywa bardzo różnie. Jedne wyślą sprzęt za granicę, inne nie. Jedne pobierają opłaty jedynie w swojej walucie i mają wyssane z palca koszty wysyłki, inne są bardziej elastyczne. Ja polecam kupowanie w Polsce, a jak już potrzeba czegoś zza granicy załatwienie jakiegoś pośrednika w kraju. Nie będzie to tanie, ale bezpieczne.

2. Jeżeli chodzi o karabin wyborowy to chyba bardziej trzeba się skupić na tym jaki to ma być model. Częściej patrzy się na poszczególne modele niż na firmę jako taką. Czemu? Bo nie każda replika danej firmy cieszyła się takim powodzeniem i jakością. Najlepiej podaj model (np. SVD) a potem można mówić kto robi dobre repliki tego typu.

3. Nie wypowiem się, bo moja wiedza jest zbyt płytka.

4. Kupić można, ale to już różnie. Model krótki czyli na te malutkie szyny po bokach, a normalnej długości na górę i dół. Ta replika z okładzinami wyglądać będzie nieco niezdarnie. Nie lepiej byłoby kupić Ci, np. chwyt taktyczny pionowy z dwójnogiem albo coś w tym stylu? Wiem, że ten chwyt jest bardzo wygodny, bo już z takim czymś biegałem. Jak chcesz możesz jednak kupić, ale na moje nie będzie to fajnie wyglądać.

5. Zagraniczniak. Nie wiem jak wygląda dostępność w Polsce.

6. Jeżeli jest to całkowity początek moim zdaniem lepiej kupić replikę szturmową. Może być M4 KWA (jak cenisz sobie mocne bebechy) albo M4 Evolution Airsoft lub G&P (jak cenisz wykonanie zewnętrzne).

7. Na początek chyba lepiej będzie kupić dodatkowy magazynek zamiast pistoletu. Moim zdaniem pistolet ma szanse powodzenia, gdy replika jest zbyt mocna (tryliard FPS) aby nią strzelać z bliższej odległości. Wtedy zmienia się na boczniaka. Jak masz replikę M4 (dajmy na to KWA) z 360-380 FPS ja bym sobie póki co boczniaka darował.

8. Jak M4 KWA to masz tak dobrą bazę pod tuning, że masz możliwości jak Mount Everest. Na początek może wypadałoby wymienić gumkę HU (zielona G&G lub Systema Energy), dokupić akumulator i ładowarkę mikroprocesorową (Lipo 7,4V pasujący do repliki powinni Ci doradzić w sklepie).

9. Obie są moim zdaniem o kant dupy rozbić. Widoczność żadna, ta z siatkami na oczach nie chroni wzroku. Do tego pocenie się i brak jakiejkolwiek wygody. Lepiej kup dobre okulary (ewentualnie gogle, ale ja bym kupował okularki) i maskę siatkową. Maska ochroni Ci zęby i w zasadzie niemal całą twarz, a dobre okulary powinny się sprawdzić lepiej niż wizjer w masce typu Lord Wader. Jest wygodniej, przejrzyściej.

10. Tego Ci nie powiem.

Co do reszty pytań ja na początek nie brałbym snajperki. W sumie na początek znalazłbym ekipę, z której ktoś pożyczy mi AEGa szturmiaka aby sprawdzić czy to coś dla mnie. Jak jesteś zdecydowany chyba na początek będzie lepiej kupić to M4 KWA. Czemu? Snajperki aby mieć ten zasięg (jak sam podałeś 100m) muszą mieć też większą moc. Są droższe (wliczając tuning) i niebezpieczniejsze w rękach mało doświadczonego gracza. Moim zdaniem szturmiak byłby na początek lepszy.

1. Lechu, gadasz od rzeczy. Stracisz na przesyłce to, co zaoszczędzisz na replice, jeżeli zrobisz indywidualne zamówienie, nie grupowe. Co do płatności jest odpowiedni temat.

2. Jak karabin wyborowy to jest bardzo duży wybór. Chyba, że miałeś na myśli karabin snajperski, wtedy jest już mniej firm.

4. Tak. Jakie znajdziesz takie będą dobre, bo to ten sam standard szyn.

5. Lechu, co z tego, że sklep w Anglii?

6. Jaki masz budżet, bo nie napisałeś.

8. Li-Po 7.4V 2200mAh, Imax B6, Systema Energy.

9. Nie.

10. Sprawdź, z jakich materiałów jest zbudowana wersja palna.

Bonusy:

Patrz punkt drugi i napisz post w temacie o M200. Na 100m zasięgu czeka Cię sporo wydatków.

1. Tak jak i w Polsce- sa sklepy dobre, sa takie se, jedne zdzierają na wysyłce, inne nie. Polecam Redwolfa i wgc oraz ebairsoft.

2. TM, Maruzen, Aresowe AW338, od biedy CA m24 (ale to ostatecznie).

3. CO2 radzi sobie lepiej niż GG ale nadal nie jest to ideał.

5. Z L96TM trudno zrobić porządną snajpę więc możesz ją odpuścić.

6. Jakim budżecie? Czy zdajesz sobie sprawę ile wynosi ten "up" w nawiasie? Bo zwykle kilkukrotnie tyle co sama replika. Jeśli masz taki budzet- bierz snajperkę. Jesli nie masz dużej kasy- weź karabinek automatyczny, logiczne, że jak nie masz kasy na snajperkę to nie bardzo masz wybór.

7. Biegam ze snajpą bardzo często, mam kilka porządnych klamek a jakoś bocznej nadal nie lubię nosić. I nie noszę. A opisany pistolet nie istnieje.

9. Podane maski to niewygodny (zwłąszcza przy snajpie...) złom który nawet nie chroni oczu.

10. Wszystko mozna tyle, że w oryginale jest z tworzywa...

Najlepszą bazą pod wyborówkę jest moim zdaniem obecnie VSR 10 TM. Snajpa na poczatek jest odradzana bo większość pytających o snajpy nowych to jakieś szczyle-oszołomy z budżetem 400zł. Jesli tylko masz kasiorę i zabawa w snajpera Ci się podoba- nie zastanawiaj się i bierz snajperkę. 100m skutecznego? no to 90% to sprzęt, 9% to umiejętności, 1% to celownik.

Mam pytanie do Ciebie Dexter, a mianowicie jak wypada APS T96 Maruzena w porównaniu do VSR 10 TM? Która lepsza (oczywiście jako baza) i DLACZEGO - głównie o to mi chodzi. Proszę Cię o wyczerpującą (w miarę mozliwości) odpowiedź.

Edited by Ripx97pl

Moim zdaniem- będzie trochu gorzej ale pewnie zależy to od dobrou części. W VSR po prostu nie musze wsadzać nigdy cholera wie jakiej sprężyny, żeby mnie osiągi zadowoliły a to oznacza i lekkość przeładowania, i kulturę pracy. Z maruzenika tez da się zrobić niezłego potwora ale troszkę jednak kosztem tej kultury.

Dzięki Ci bardzo :).

I jeszcze cię pomęczę jednym pytankiem: którego z nich da się bardziej wytłumić [wydaję mi się, że logicznym w tym przypadku jest, że kultura pracy = cichość (jest takie słowo??? :D) strzału, ale chcę się upewnić, bo lubię działać po cichu, od tyłu :), a skradać się godzinę na tyły wroga żeby potem oberwać, to żadna przyjemność - i tu z pomocą nadchodzi cichy sprzęt]?

Edited by Ripx97pl

Rekordy "cichości" robiłem na VSR aczkolwiek bardzo ciche są tłoki VC PDI ale one trawią mask m160 i to już na styk (aczkolwiek takie m160 generuje pokaźne 650-660fps jak się ma dobre części). Takowe tłoki są również produkowane do APS. Ponadto tłok z hamulcem da sie dorobić zarówno do VSR (taki jest w stoku ale on łyka do m120... wiec pomijam) jak i do aps.