Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Well MB-01 vs ASG - AI AW .308 Sniper

Recommended Posts

Witam ponownie :icon_wink:

Chciałbym się dowiedzieć, w którą replikę lepiej zainwestować :icon_wink: O WELL jest ogromny temat, który w większości przeczytałem, lecz nie ma żadnego konkretnego tematu o ASG AI AW .308 :icon_wink: I tutaj pytanie : Czy w ASG też trzeba wymieniać komore, żeby zamontować precke ? :icon_wink: Powiem, że odrazu po zakupie wymieniona bedzie lufa na guardera(6.02) lub JBU(6.01) 500mm (w razie potrzeby też i komora HU); gumka czarna systemy ; prowadnica i spreżyna na laylax sp170 :icon_wink:

Pozdrawiam :icon_wink:

Edited by Mafin97

ASG to właśnie WELL.Action Sport Games pukawki chińskich producentów min WELL`a przepakowuje w swoja opakowanie i dodaję oznaczenia zazwyczaj które i tak nie mają nic wspólnego z oryginałem.Ja bym kupił WELL`a ponieważ może się okazać że ASG to nie WELL, a np BE lub DE,które są gorsze od MB-01.

Aha, no to okej ;) To może jeszcze.. czy wstawienie do tej repliki (ASG / ARES - AI AW .338 Sniper) precki i mocniejszej sprezyny ma sens ? :) Czy bd wtedy można mowić o bez awaryjności ? ;) Czy to też jest konstrukcja WELLa czy już jest tam troche z Aresa ? ;)

ASG to właśnie WELL.Action Sport Games pukawki chińskich producentów min WELL`a przepakowuje w swoja opakowanie i dodaję oznaczenia zazwyczaj które i tak nie mają nic wspólnego z oryginałem.Ja bym kupił WELL`a ponieważ może się okazać że ASG to nie WELL, a np BE lub DE,które są gorsze od MB-01.

Nie wiem skąd masz te info, ale ActionSprortGames nie ma nic wspólnego z WELL. Tak, wsadzenie dobrej precki będzie dawało efekt a przy wymianie sprężyny będziesz musiał wymienić kilka innych części. Jeśli jesteś zielony to informuje Cię że by ta snajperka strzelała dobrze będziesz musiał w nią wsadzić jakieś 1500zł.

Komora HU, gumka, precka i najlepiej jakiś aluminiowy tlok (uśmiechnąć się do tokarza lub kupić jakiś tam zestaw tłoka prowadnicy i sprężyny za te chyba 80zl) + lepsze kulki... to totalne minimum jeżeli chodzi o jako taką satysfakcję przynajmniej w celności i lekko w zasięgu.Później zestaw cylindra, koniecznie wzmocniony spust (ZT, Bart, Neo) i sprężyna. To tak w skrócie, jak chcesz wiedzieć więcej i bardziej szczegółowo, zapraszam do lektury 160 stron o warriorze. Nikt wszystkiego na tacy nie poda.

O wymianie tych częśći i o tym, że 1,5k to minimum - to wiem :P Myśle, że w pół roku osiągne to minimum i bede wymieniał selktywnie :P Poprostu chodziło mi o porownanie stockowych ASG i WELL :P

PS Chciałbym się jeszcze zapytać o ten zestaw http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_161_303&products_id=10103&name=MiC_-_Zestaw_AWP_M190_-_Well_MB01,_MB03,_MB05 - ile to by wytrzymało i czy dałoby to lepsze osiągi (oczywiście jużpo wymienionej precce i komorze :P)

PZDR ;)