micand1989 Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Jak zdjąć tłumik płomienia? Odkręciłem małą śrubkę pod lufą. Tłumik płomienia kręci się ale nie mogę go zdjąć. Czy do tej giety jest tłumik lewo- czy prawo-skrętny? Polecacie jakiś tłumik do tej repliki? Proszę o linki Z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Wykręcasz śrubkę i odkręcasz. Gwint jest lewoskrętny. Quote Link to post Share on other sites
micand1989 Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 odkręciłem śrubeńke i odkręcam ale mogę przekręcić tylko o oko 280 stopni wokół osi. Dalej ani drgnie. Lewnoskrętny czyli odkręca się jak normalną śrubkę (odkręca - przeciwnie do ruchu wskazówek zegara)? Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 (edited) Czasem stawia opór przy odkręcaniu. Co do polecania to ja założyłem do mojej G36C tłumik od M4/M16 - dokładnie taki http://azteko.pl/tlu...ufacturers_id=4 i dodałem do niego tłumik dźwięku gemtech halo (gemtech zakłada się na tłumik ognia więc jak chcesz to masz 'silencera' bez demontowania tłumika płomieni). I dobrym rozwiązaniem jest założenie o-ringu gumowego 12mm (taki hydrauliczny) między tłumikiem a lufą zew. zamiast używania tej śrubki. Edited October 20, 2012 by SaintPierre Quote Link to post Share on other sites
micand1989 Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 (edited) Rdza, piach, brudny smar.....odkręciłem na siłę. Syf...nie był odkręcany od nowości czyli jakieś 3,5 roku. I odkręca się zgodnie ze wskazówkami zegara , czyli w prawą stronę. Dzięki za pomoc przy zdjęciu flash-a. A jeśli chodzi o tłumiki to preferuje długie :icon_smile: Ale dzięki z góry za linki. Edited October 20, 2012 by micand1989 Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 no nie ma sprawy a o o-ringu i tak pomyśl Quote Link to post Share on other sites
micand1989 Posted October 27, 2012 Author Report Share Posted October 27, 2012 A jak to jest ze średnicą zewnętrezną tłumika dźwięku?? Bo znalazłem 25x250, 30x250, 35x250...długość 25cm ale średnica nie wiem czy będe mógł go dokręcić do końca bo gwint na lufie chowa się troszkę pod chwyt. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts