m3dykk1 Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Witam, Mam parę pytań w sprawie replik tego modelu broni.Mianowicie zastanawiam się nad kupnem tej: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-045-cm.html lub: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-01w-real-wood-boyi.html Nie wiem na którą się zdecydować ,ale mam parę pytań.. 1.Która z tych replik będzie lepiej wykonana wizualnie i w środku? 2.Czy są wielkie różnice mocy? 3.Jak jest z zasięgiem w oby dwu replikach... Chodzi o to czy będe bardzo odbiegał od takiego zasięgu np:RK-02?? Będzie o wiele mniejszy zasięg w AKS-74U? 4.Jak jest z celnością ? Słyszałem ,że jest mniejszy.. Właśnie obawiam sięczy kulki nie będa sie bardzo rozsiewały? Ta broń ma dobre skupienie i powtarzalność? (chodzi mi o to zeby co 50 kulka trafiala dobiero ;D ) 5.Czy ta moc to jest prawdziwa? Bo w innych sklepach miały słabszą moc (ale to był rk-01) 6.Jeśli ktoś miał jakąś replikę to mógłby się wypowiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 1.Boyi 2.Nie 3.Podobny/taki sam zależy od egzemplarza. 4.Nie będzie dużej różnicy w celności(o ile w ogóle jakaś będzie) 5.Prawdziwa, ale zależy od egzemplarza. 6. Mam kałacha boyi (rk-06), polecam. Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 1.Ja bym brał CM. 2.Nie cyma coś koło 400fps i tak samo boyi. 3.NA stock nie ma co narzekać,ale jakiegoś nie samowitego zasięgu nie będziesz miał coś do 50m.(radzę z tuningować na dobry początek) 4.Stock jak stock za pięknej celności nie ma :) 5.Ta one mają coś kolo 370-400fps Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 Byłem posiadaczem rk-02 .. i wiem jaki ma zasięg.. Czy te aks-74u będa o wiele mniejszy ?? albo od JG 608-4?? Quote Link to post Share on other sites
maniakwp Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Znów będzie walka cm - boyi. Brałbym CM bo sam mam i jest git. Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 No rozumiem .. To może inaczej chodzi mi o to czy zasięg rk-01w ablo cm odbiega bardzo od replik dłuższych typu cm031 ablo rk02.. :)? Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 W replikach ASG długość tak naprawdę nie ma znaczenia.( aż do przekroczenia pewnej granicznej wartości fps, której raczej jako szturmowiec nie przekroczysz) I z mp5 możesz zrobić snajperkę. Bierz co Ci wygodniejsze. Jednym leży lepiej metrowe wiosło innym malutkie skrzypce. :) Quote Link to post Share on other sites
maniakwp Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Zależy czy dla Ciebie bardzo to 2m lub 20m :) Ale jak nie popadasz w skrajność typu 'o boszze 2 metry bliszzej szczela :<' to będzie tak czy siak dobry wybór. Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted October 20, 2012 Author Report Share Posted October 20, 2012 Dokładnie mortis ;) miałem to "wiosło" no i mi średnio się strzlało.. jednak musze mieć mniejszą i mobilniejszą..NIe nie popadam w taką srajność :P chodzi mi o to ,żeby to nie strzlało jak boczniak ;D Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 Przepraszam ,że pisze pod swoim postem ,ale nie moge edytować.A co myślicie o replice mp5 chodzi mi głównie o modem cm041j.Czy to jest dobra replika? I jak ma się w porównaniu do aks74u?? Quote Link to post Share on other sites
henno Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Jestem dumnym posiadaczem AKSU 74U CYMA nie za duży nie za mała bardzo dobrze sprawuje na walkę bliski i jak pośrednia. Zawsze można stawić silniejsza sprężyna lub słabszą ,lufa posiada o długość prawie 30cm lufa stockowa. W swoje mam stawianą M100 ok 315 fps na 0,25g kulkach zasięg max 60 metrów skuteczna to 50 metrów. Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 Aha no rozumiem .. słabsza napewno nie założe ;D ja chcę używać tej broni i do lasu i do budynków.Chodzi mi o to ,żeby to miało jakąs taką moc.A nie ,żeby trafić to musze sie zbliżyć do pół dystatnsa innych.Wielm jak strzelał rk-02 nie tiuningowany.I po prostu chce wiedzieć czy dużo gorsze jest aks47u boyi i ta cm041j... No bo nie chce wywalić kasy proste ;D Quote Link to post Share on other sites
maniakwp Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 (edited) To też nie zależy od fps :icon_smile: Dobra i zadbana (od wewnątrz) replika na dobrych częściach strzela na 300fpsach lepiej, dalej i celniej niż jakiś chińczyk z 400fpsami. Więc opłaca się wstawić preckę, jakąś lepszą gumkę hu, i można jechać. Sam mam jedną replikę 450fps tylko dlatego że używam na niej dość ciężkich kulek >0.35'tek, i działa świetnie, chociaż lufa wewnętrzna nie ma nawet 30 cm. A reszta moich replik jest na poziomie 350fpsów - ZAWSZE, do lasu do cqb WSZĘDZIE :icon_smile: Wystarczy włożyć w środek kilka części najprościej lufę i gumkę hu i już masz celniejszą replikę, downgrade springa upgrade gb i już masz lepszy zasięg niż chińczyk z 400fpsami. @EDIT: Literówka. Edited October 22, 2012 by maniakwp Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 tak czy siak będziesz zadowolony, cyma aksu strzela nieco dalej na moje oko niż jg 608-4. Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 Aha no rozumiem.A jak z tą mp5? Czy cm 041j czy ,rk-01w lepiej sie sprawdzi w lesie ? Odleglosc strzalu bedzie podobna? Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 z kałachem mniej problemów. znajomy miał to mp5 cymy, jakieś mam mieszane uczucia. Po roku na części poszła ale może taki mu się trafił. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 W kałachu jest gearbox v3, który jest wytrzymalszy niż v2 z mp5. Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 No już raczej jestem nastawiony na rk-01w... Tylko zastanawiam się jaki ona ma zasięg..Przypuśćmy RK-02 nie przerabiany ma zasięg 50m a rk-01w ... ma krótsza lufe i jest mniejszy i może mieć zasięg..? o jakiej róznicy ? Chodzi mi o to ,że ja go będe stosował w lesie ,a nie w budynkach.Potem z czasem go będe tiuningował dopuki gwarancja nie zejdzie bo nie chce utracić jej wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Będzie miał taki sam zasięg. Lufa (długość) nie wpływa na zasięg. Ba, nawet na celność ma niewielki wpływ Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 Yhy no o celności słyszalem ;) no dziwne sprzedawca powiedzial ze roznica 10m ;D... bo tamten był droższy i dlatego może ;p No nic.. biore rk-01w ;) ostateczna decyzja ;) jak na mnie przystało biore KAŁASZKA! ;) jeśli ma ktoś ochotę może się wypwoeidzieć o rk-01w albo cm 041j. ;) Quote Link to post Share on other sites
RalphPL Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 (edited) Jeżeli masz trochę więcej kasy to możesz RK-01SW z taktycznego sobie sprawić: http://taktyczny.com...oduct-1721.html Tylko trzeba napisać im w mailu że mają się upewnić że wysyłany egzemplarz jest full steel. Można się naciąć. Edited October 22, 2012 by RalphPL Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 Właśnie nie mam ;P ,a dużo się różni mocą od rk-01w? Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Panowie, mój kumpel który nie ma neta w domu (mieszka na takim zadupiu, że szkoda gadać...) prosił, żebym zapytał tu jaka największa batka wejdzie do cm045? Quote Link to post Share on other sites
m3dykk1 Posted October 22, 2012 Author Report Share Posted October 22, 2012 Fajnie ,żeś podsumował go ! ;D haha ;P Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Przecinek stawia się po wyrazie a nie przed i przed wykrzyknikiem nie ma spacji. Pozdro :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts