Figlu Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Po roku użytkowania swojej repliki ( cm.028 ) zastanawiam się czy należy coś z nią robić? W sensie wymienić coś itp. No i ile może jeszcze pociągnąć taki kałach. PS. Nie piszcie mi, że trzeba ją wymienić na nową :P Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Naładuj baterię, nie wiem jak z kulkami ale może też trzeba dosypać?. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Naładuj baterię, nie wiem jak z kulkami ale może też trzeba dosypać?. ahhahahahahaha padłem. Dobre :D Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Naładuj baterię, nie wiem jak z kulkami ale może też trzeba dosypać?. Ale wtedy to najpierw trzeba pajęczyny omieść i lufę wyczyścić. ;-) A poważnie - odpowiadając na pytanie: zależnie od intensywności użytkowania, może być wskazane zrobienie przeglądu, który określi eksploatacyjne zużycie części. Może, nie musi. Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Smarowanie, doszczelnianie, wymiana gumki hop-up, lufa precyzyjna? Możesz dać na przegląd, niech jakiś serwisant sprawdzi ci zużycie części wew. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Po co? Replika działa dobrze? Nie ruszaj bo i po co. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted October 20, 2012 Report Share Posted October 20, 2012 Bo serwisancie też muszą na masełko do chlebka zarobić. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Po co? Replika działa dobrze? Nie ruszaj bo i po co. Po wymianie gumki i lufy może działać lepiej. Quote Link to post Share on other sites
4Fiter Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Ja bym nic nie robił o prócz przeglądu i gumki bo po roku może być już z nią kiepsko. Żeby zrobić "coś" z tego ak to będzie koszt nowej repliki tak , że bezsensu :) Quote Link to post Share on other sites
Shuad Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Preckę też można wsadzić, zawsze jest możliwość przełożenia jej do nowej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Przy chińczykach u mnie zawsze sprawdza się zasada - jeśli działa i strzela dobrze to nic nie ruszaj w GB .Gumkę wymień przed zimą na jakiś silikon , jeśli planujesz strzelać w minusowych temperaturach... Quote Link to post Share on other sites
Ripx97pl Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 (edited) Ja wyznaje zasadę: Jeśli działa to nie tykaj, bo po co? Jak strzela porządnie (tj. jak nówka, lub prawie jak nówka) to zostaw w spokoju. Jak strzela za słabo to coś zrób, np. wyślij do kogoś na doszczelnienie, pszesmarowanie itp. Edited October 21, 2012 by Ripx97pl Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts