Sawyher Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Witam drogich forumowiczow. Chcialbym sie zapytac ludzi, ktorzy orientuja sie w tym temacie.Dokladnie to chcialbym zmontowac sobie karabin wyborowy. Chce wyciagnac 550-600 fps. I zastanawiam sie, ktora z replik byla by najlepszym rozwiazaniem. Znalazlem dwoch kandydatow na moja parasnajpe, a oto i oni. SIG 556 DMR KA http://www.sklep-asg-rc.pl/product-pol-2015-SIG-Sauer-556-DMR-Full-Metal-Blow-Back-King-Arms.html M14 G&G Combat Machine http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=1258&name=G&G_-_Combat_Machine_-_GR14_Imitation_Wood_Stock I tu sie zastanawiam. Ktora z replik byla by podatniejsza na tunning do tych fps. Lufki promyka i gumka systemy to pewniak, ze bede zakladal. Najlepiej, gdybyscie mogli podawac odrazu z linkami. Z góry dziękuję i liczę na pomoc. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Szybciej zrobisz coś z tej M14. Precka i gumka to podstawa, aby w ogóle zrobić jakąś godziwą celność. Dłubanie repliki na 550-600 fps to wymiana praktycznie całych bebechów, ale szczegóły znajdują się w konkretnych działach technicznych. Tutaj raczej nie uzyskasz zadowalającej odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 M14 G&G ma bardzo pancerny szkielet gb i dobrą komore . Warto w niej podłubać . Quote Link to post Share on other sites
Sawyher Posted October 21, 2012 Author Report Share Posted October 21, 2012 No dobrze, wiec spojrzalem na specyfikacje m14 G&G uzytkownia lesio. Wycisnal z tego 620 fps. głowica cylindra stal chromowana, głowica tłoka aluminiowa, Tłok JBU Aluminiowy korpus, stalowe zęby. Sprężyna M170 Guarder. Zębatki Helical Super Torque-Up Classic Army. Łożyska kulkowe 8mm G&G. Silnik Infinite Torque-Up Guarder Co sadzicie o takim zestawie, oczywiscie nie ukladalem tego tylko wziete z lesia specyfikacji. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Skoro w jego karabinie działa- dlaczego ma nie działać u Ciebie? Tylko daj to komuś kumatemu do złożenia. Quote Link to post Share on other sites
Sawyher Posted October 21, 2012 Author Report Share Posted October 21, 2012 W serwisach powinni złożyc, tak jak sie nalezy? A co do tych lozysk kulkowych, stockowo one sie nie znajduja w replice? Czy sa jakies inne? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 (edited) Dogadaj się z jakimś forumowym serwisantem (nie polecam celowo, aby nie było zarzutów o reklamę). Wg. specshopa ta M14 ma łożyska 7 i 8mm, co dla mnie jest dziwne, przy czym zaznaczam, że na tych replikach się nie znam. Edited October 21, 2012 by ZuBeR Quote Link to post Share on other sites
camus18 Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 W serwisach powinni złożyc, tak jak sie nalezy? Kutwa nie, daj Paniu Stefanowi z pode sklepu żeby Ci za jabcoka złożył.... choć w sumie pytaie dosyć trafne bo nie każdy sklep posiada kompetentnego serwisanta. Nie chcę robić antyreklamy - ale w sopocie jest pewien sklep z uroczą (red head :)) ) rudowłosą kobiecinką :) (która chyba ma największe pojęcie o asg z wszystkich pracowników ... ) ... i na tym by się kończyły dobre słowa o tym sklepie bo serwisant to jakaś pomyłka. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Ja polecam, niech mnie posądzają :D. Kicpa albo AnR, Poldeck i Marcinek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts