Berylf Posted October 21, 2012 Report Share Posted October 21, 2012 Witam. Na stalowym korpusie mojego Boja pojawia się brud, taki jakby lepki. Nie mam pojęcia jak utrzymać to w czystości. Jak używam szmatki miękkiej to ten brud się tylko roznosi. Jak mam czyścić te stalowe częsci? Proszę o rady. Jeśli napisałem w złym dziale, proszę o przeniesienie. Link to post Share on other sites
kulesz Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Lepki brud? Ja używam wody z płynem do mycia naczyń a do klei delikatnie wacikiem z acetonem. Link to post Share on other sites
SirHawk Posted October 22, 2012 Report Share Posted October 22, 2012 Dowolna substancja, rozpuszczająca tłuszcz. Świetnie się nada szmatka nasączona czymś na bazie benzyny. I unikaj wycierania glutów o korpus :P. Link to post Share on other sites
stress Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 Rozbierz body całkowicie, i umyj w gorącej wodzie z płynem do naczyń albo proszkiem do prania, a potem nasmaruj to co trzeba stosowna ilością, własne zawsze lepsze niż sklepowe smarowanie guna.;) Tym bardziej w chińskich replikach... Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 24, 2012 Report Share Posted November 24, 2012 A najlepiej mieć po prostu cały czas zaoliwioną stal. Raz, że nie zardzewieje, dwa, że pachnie ostrą, trzy, że jak żresz fryty czy szmalec paluchem jednocześnie macając replikę, to Ci się nic nie polepi. A korpus pod wpływem acetonu straci fakturę. tłuszcz najlepiej zmyć mydłem. Link to post Share on other sites
YARRA Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 ewentualnie do skasowania tłuszczu polecam czterochloroetylen Link to post Share on other sites
Recommended Posts