kugelblitz Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 Ja onegdaj kupiłem ten wtyk i nie do końca pasował do gniazda w PTT Z-Taca i oryginalnego Nexxusa, jakby był za krótki Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 (edited) W moich sordinach MSA pękł lut przy mikrofonie, naprawiłem, od tego czasu działa jak złoto. Nawet w ostrych się zdarzają problemy Edited April 4, 2017 by chaota Quote Link to post Share on other sites
dublet Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Czołem! Dziś do odbioru mam Baofeng UV-5R i mam pytanko jak złożyć do niego zestaw nagłowny? Możecie coś polecić? Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 (edited) Czołem, Jeśli ktoś jak ja, niema narzędzi, ma dwie lewe łapy do elektroniki itp itd a nie przeraża go możliwość oddania radia i zestawu w obce ręce, oraz nie boi się zapłacić trochę PLNów (i jest z Warszawy, chociaż pewnie dałoby radę z nimi się dogadać na wysyłkę) to polecam ludzi z Dales radiokomunikacja. Przerabiali mi PTT już drugi raz na przestrzeni kilku lat. Dzisiaj odebrałem mojego PTT Ztac i wsio działa pięknie. Jak się okazało miałem całkowicie trafiony kabel w moim zestawie... i lutowanie nic by nie zmieniło. Na wiosnę oddam im drugi zestaw :icon_biggrin: EDYTA: W sumie dodam, cała praca zajęła im 1 dzień, następnego dnia od oddania rano już mogłem odebrać zestaw, więc szybka realizacja :) Edited September 7, 2017 by _Czarny_ Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 Napisz proszę ile kosztowała Cię wymiana kabla. Quote Link to post Share on other sites
_Czarny_ Posted September 7, 2017 Report Share Posted September 7, 2017 Za wymianę kabla, przelutowanie wszystkiego na cacy mnie wyszło 100 PLNów, ale każdy przypadek jest inny, wyceny robią każdemu z osobna, ja pewnie więcej zapłaciłem bo mam oryginalny kabel Kenwooda ;) Quote Link to post Share on other sites
brtpl Posted October 8, 2017 Report Share Posted October 8, 2017 hej, temat nieco podobny. Potrzebuje zdjęcie lub info jak powinny być przylutowane kable w słuchawkach od mikrofonu (4 kolory) do płytki 10 styków. Kabel wyrwałem, pewnie podczas transportu. Słuchawki TCA 2015E PELTOR COMTAC III Quote Link to post Share on other sites
Zomowiec Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 A czy spotkał się ktoś,że ptt nie łączy przy wtyku K tam gdzie kabel styka się z plastikową osłoną pinów. Działał działał i przestał Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted January 5, 2018 Report Share Posted January 5, 2018 Cześć, czy poratuje ktoś schematem jak przylutować PTT(Z-Tact) z Motorolla 2 pin na Kenwood Quote Link to post Share on other sites
Lvcas Posted April 30, 2020 Report Share Posted April 30, 2020 Część, czy może ktoś podesłać schemat jak przelutować wtyczkę w ztac ptt u94 kenwood aby działała ze słuchawkami Earmor M32? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts