Akbar_052 Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Mam trochę grosza i chciałbym sobie kupić jakąś M4 jako że do KWA mi jeszcze brakuje, a i tak nie ma nigdzie w sklepie pomyślałem że kupię M4 od PJ --> http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4a1-p-j.html wstawię na SP110 i wymienię gumkę HU. Spać na spuście nie będę więc GB na słabszej sprężynie i przy odpowiednim użytkowaniu powinien wytrzymać, a jak coś się stanie to kolega się na tym zna to weźmie na serwis. Tak więc opłaca się ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4-ris-p-j.html jak coś to dołóż te 40zł i masz już szyny RIS,mocniejszą baterię w kolbie,przyjrzyj się też M4 z Evolution Airsoft lub Lone Star. Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 M4 od PJ to spora loteria, ale jak masz znajomego serwisanta to nie powinno być większych problemów. Cześci w Gb ma całkiem niezłe i wygląda prawidłowo. A wymiana sprężyny nie będzie potrzebna, stockowa nie powinna zniszczyć GB chyba ze jak juz mówiłem stafisz gorszy egzemplarz. Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted October 24, 2012 Author Report Share Posted October 24, 2012 Dzięki za informację, sprężynę i tak chcę wymienić bo nie chcę później słuchać że komuś zrobiłem siniaka, a są u mnie tacy. A czy te magi będą pasować czy trzeba będzie piłować coś http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-mid-cap/polimerowy-magazynek-na-120-kulek-do-serii-m4-black-acm.html czy nie bawić się w te PMAG'i i kupić zwykłego STANAG'a ? Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Swego czasu eMki od PJ miały jeden problem (4 sztuki w teamie i każda miała to samo) - front jest minimalnie niżej od body przez co i komora hu jest niżej w stosunku do gb i powoduje to problemy z wymianą dyszy. Standardowe dysze nie pasują (dysza PJ jest mniejsza i szczelnie pasuje tylko do tej niby bore up'owej głowicy cylindra)i mogą się zacinać w komorze hu (sprawdziłem empirycznie kosztem tłoka i 1 zębatki) Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 No tak Bore-up w standardzie to całkiem spory plus, a te dysze są szczelne i raczej nie trzeba ich wymieniać. To obnizenie można zawsze zniwelować, lub zmienic komore HU. Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 Jeśli kolega Akbar chce włożyć sp110 to bu już nie jest plusem. Wymiana komory nie pomoże. Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted October 24, 2012 Report Share Posted October 24, 2012 PJ'ka jak się dobry egzemplarz trafi, to może naprawdę być naprawdę przyzwoita replika ;) z tymi dyszami rzeczywiście coś jest, ale niektórzy mają z nimi problem, inni nie. Ale to już chińczyk :D Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted October 24, 2012 Author Report Share Posted October 24, 2012 (edited) Hm to rzeczywiście może być problem, czyli najlepiej nic nie ruszać i pomodlić się o dobry egzemplarz :icon_biggrin: bo znając moje szczęście to bym pewnie dostał coś trefnego. Edited October 24, 2012 by Akbar_052 Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Tak to już jest. Kupujesz chińczyka musisz liczyć się z tym że coś moze być nie tak, albo coś źle konstrukcyjnie rozwiązane. Mozna zaryzykować jeżeli ma się jakiekolwiek zdolności manualne. Quote Link to post Share on other sites
dawek321 Posted October 25, 2012 Report Share Posted October 25, 2012 Albo zna się kogoś, kto takowe zdolności posiada :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts