Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Mam trochę grosza i chciałbym sobie kupić jakąś M4 jako że do KWA mi jeszcze brakuje, a i tak nie ma nigdzie w sklepie pomyślałem że kupię M4 od PJ --> http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4a1-p-j.html wstawię na SP110 i wymienię gumkę HU. Spać na spuście nie będę więc GB na słabszej sprężynie i przy odpowiednim użytkowaniu powinien wytrzymać, a jak coś się stanie to kolega się na tym zna to weźmie na serwis.

Tak więc opłaca się ?

M4 od PJ to spora loteria, ale jak masz znajomego serwisanta to nie powinno być większych problemów. Cześci w Gb ma całkiem niezłe i wygląda prawidłowo. A wymiana sprężyny nie będzie potrzebna, stockowa nie powinna zniszczyć GB chyba ze jak juz mówiłem stafisz gorszy egzemplarz.

Dzięki za informację, sprężynę i tak chcę wymienić bo nie chcę później słuchać że komuś zrobiłem siniaka, a są u mnie tacy.

A czy te magi będą pasować czy trzeba będzie piłować coś http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-mid-cap/polimerowy-magazynek-na-120-kulek-do-serii-m4-black-acm.html

czy nie bawić się w te PMAG'i i kupić zwykłego STANAG'a ?

Swego czasu eMki od PJ miały jeden problem (4 sztuki w teamie i każda miała to samo) - front jest minimalnie niżej od body przez co i komora hu jest niżej w stosunku do gb i powoduje to problemy z wymianą dyszy. Standardowe dysze nie pasują (dysza PJ jest mniejsza i szczelnie pasuje tylko do tej niby bore up'owej głowicy cylindra)i mogą się zacinać w komorze hu (sprawdziłem empirycznie kosztem tłoka i 1 zębatki)