Guest (ID:6452) Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 To są kanały dla magii. Wprawne oko może dostrzec niewielkie oktarynowe rozbłyski podczas strzału- jednoznaczy dowód na zawirowania pola morficznego spowodowane działaniem magii w pierwotnej, wolnej formie. Tak, testowałem. Jeden pies, na dystansach typowych dla replik z 350fps różnicy nie widać. Wszystkie strzelają dobrze. Link to post Share on other sites
wegorz Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 axelrybaczewski - a jak znajdę stronę, na której będzie napisane że w tych kanałach powietrznych siedzą małe krasnoludki, które ręcznie odpychają kulkę od ścianek to też uwierzysz? W sieci bardzo łatwo napisać cokolwiek. Jak dla mnie te "gwintowane" lufy to jak złote kable dla audiofilii wieszane na antyrezonansowych kołkach przy cyfrowej transmisji danych d: Link to post Share on other sites
Axel Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 Lufy TK mają chyba średnicę wewn. 6.03. 'Gwintowanie' więc nie styka się z kulką w 100% podczas wyciskania jej z repliki. Kłócić się nie będę bo na bank moja wiedza w tym temacie jest mniejsza niż twoja ;) Link to post Share on other sites
wegorz Posted October 29, 2012 Report Share Posted October 29, 2012 (edited) Moja wcale nie jest większa. Po prostu jestem bardzo sceptyczny do różnych cudownych środków vel wunderwaffe. Edited October 29, 2012 by wegorz Link to post Share on other sites
seba999 Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 (edited) Może mi ktoś wyjaśnić jak obrót wirowy w osi lotu ma wpływać na celność w przypadku zwykłej okragłej kulki? Jej obrót w osi prostopadłej poziomej do kierunku lotu wywołuje efekt Magnusa - OK zgodzę się. Ale że gwintowanie jak w broni ostrej, które ma zapewnić stabilność wydłużonemu pociskowi który z natury stabilny nie jest? Edited April 23, 2014 by seba999 Link to post Share on other sites
arend Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Nie, to nie jest ZŁOTY SZPADEL to jest DIAMENTOWY MŁOT. Link to post Share on other sites
Recommended Posts