Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Szukam lufy gwintowanej

Recommended Posts

To są kanały dla magii. Wprawne oko może dostrzec niewielkie oktarynowe rozbłyski podczas strzału- jednoznaczy dowód na zawirowania pola morficznego spowodowane działaniem magii w pierwotnej, wolnej formie.

Tak, testowałem. Jeden pies, na dystansach typowych dla replik z 350fps różnicy nie widać. Wszystkie strzelają dobrze.

axelrybaczewski - a jak znajdę stronę, na której będzie napisane że w tych kanałach powietrznych siedzą małe krasnoludki, które ręcznie odpychają kulkę od ścianek to też uwierzysz? W sieci bardzo łatwo napisać cokolwiek. Jak dla mnie te "gwintowane" lufy to jak złote kable dla audiofilii wieszane na antyrezonansowych kołkach przy cyfrowej transmisji danych d:

• 1 year later...

Może mi ktoś wyjaśnić jak obrót wirowy w osi lotu ma wpływać na celność w przypadku zwykłej okragłej kulki? Jej obrót w osi prostopadłej poziomej do kierunku lotu wywołuje efekt Magnusa - OK zgodzę się. Ale że gwintowanie jak w broni ostrej, które ma zapewnić stabilność wydłużonemu pociskowi który z natury stabilny nie jest?

Edited by seba999
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...