Cybul Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Witam, czy jest ktoś w posiadaniu kurtki z poniższego linku? http://www.ebay.com/itm/USMC-HAPPY-SUIT-COYOTE-EXTREME-COLD-WEATHER-PARKA-MEDIUM-LONG-USED-/261096284631?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cca8d21d7#shId Jeśli tak to prosiłbym o kontakt, chciałbym taką nabyć ale mam kilka pytań. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 28, 2012 Report Share Posted October 28, 2012 Co chciałbyś wiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 No to tak: 1. Jak jest z rozmiarówką? Gore gen 2 noszę LR, ze względu na to, że idzie pod niego polar 300. Na wzrost 183cm. Znów bluzę BDU/MCCUU mam ML/MR. I nie mam pojęcia jaką zamówić aby nie było lipy z rozmiarem. 2. Słyszałem, że są 3 modele tej kurtki, jedna dla Army (czy to jest PCU lvl7?), druga (ta) dla USMC i trzecia dla SF(co to za model?). 3. Czy ją może posiadasz? Może znasz kogoś kto ją ma? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Generalnie są 3 kurtki/sety wykonane podobnie jak ta (z primaloftem). 1) z zestawu MCWCS, coyotowa, 2) z ECWCSa III Gen. bardzo podobna tylko taka, hmm, szara (nie, nie FG, po prostu szarosrebrnobiała), i 3) PCU i ta jest w kolorze o ile sie nie myle tzw. Alpha Green. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 No to tak: 1. Jak jest z rozmiarówką? Gore gen 2 noszę LR, ze względu na to, że idzie pod niego polar 300. Na wzrost 183cm. Znów bluzę BDU/MCCUU mam ML/MR. I nie mam pojęcia jaką zamówić aby nie było lipy z rozmiarem. Kurtki są robione z lekkim zapasem, żeby móc je założyć na inne warstwy. Jeżeli bluzę nosisz M to kurtka M będzie najrozsądniejszym wyborem - będziesz miał trochę zapasu na cienki polar i bieliznę. 2. Słyszałem, że są 3 modele tej kurtki, jedna dla Army (czy to jest PCU lvl7?), druga (ta) dla USMC i trzecia dla SF(co to za model?). ECWCS III GEN (te szare) są trochę bardziej obszerne i od wersji USMC różnią się minimalnie krojem. Model PCU dla sił specjalnych też ma minimalne różnice w kroju. 3. Czy ją może posiadasz? Może znasz kogoś kto ją ma? Miałem, ale kupiłem Medium-Long, który okazał się mieć zbyt długie rękawy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts