Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Baza pod snajperkę, czyli ASG/KWA m16 LMT defender....

Recommended Posts

Witam.

Po wielu przeciwnościach losu , w końcu dozbierałem do wymarzonej repliki ;).

KLIK

Czy ta replika nadaje się jako snajpa , oraz jaki był by zasięg przy 600 fps ?

Jak aegi znoszą strzelanie w zimę ? Czy przy tuningu do 600 fps , jest możliwość zniszczenie szkieletu przez zimno ?.

Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedz ;)

Czy się nada jako snajpa? Różnie. Jeden powie, że AEGi są dość awaryjne jako snajperki i będzie miał rację. Drugi, że mają sens tylko sprężyny, bo są prostsze, mniej awaryjne i "mają klimat", i też będzie miał rację.

Zasięgu przy 600 fps, czy jakiejkolwiek innej prędkości nikt dokładnie nie określi, bo zależy on od wielu czynników. Czysto teoretycznie można zakładać, że przy tej mocy wyniesie on w okolicach 80 metrów.

Jeśli aeg jest porządnie złożony, to strzelanie zimą mu krzywdy nie zrobi.

A więc aeg i karabin snajperski nie idą z sobą w parze :/. Kupując krótszą wersję mianowicie KLIK dużo stracę na osiągach ? Zależ mi głównie na zasięgu i skupieniu. Czytałem gdzieś że najsłabszym ogniwem GB od kwa jest tłok , znalazłem jakiś super wzmacniany z tytanowymi zębami , niestety niedostępny polecacie jakiś inny ? (najlepiej z coyote asg ponieważ tam zamierzam zamówić replikę)

Na każdej z tych replik jesteś w stanie zrobić w miarę dobry zasięg i skupienie. Pytanie tylko, czy celujesz bardziej w snajperki, czy szturm. Jeśli chodzi o tłoki, to dobrym wyborem są produkty SHS. Raczej nie dostaniesz go w casg, ale to żaden problem zamówić z innego sklepu.

Dobra chyba będę musiał pożegnać się z kwa :c , ale i tak się nie poddaje. Co sądzicie o nich ?

RedWolf Licencensed

WE

oraz Socom gear

Na jakim poziomie stoją repliki ? Która jest najładniej wykonana ? Czy dam wyciągnąć na nich 450-500 fps ? Czy ebb w ostatniej replice jest plusem czy minusem ? (czy się psuje czy nie). Pamiętam , że gdzieś na yt były testy z gunfire repliki WE ale jestem ciekaw jakie odczucia ma ktoś kto nie jest ich sprzedawcą owej repliki :icon_wink:.

P.S

Replika ma działać głównie w szturmie.

Edited by Reegz

Mam SG.Wykonanie na bardzo wysokim poziomie.Jak najbardziej polecam. Tu masz wykaz części:

Gearbox wzmacniny. Posiada:

-8mm łożyska ślizgowe

-zębatki hmm chyba wzmacniane stalowe czarne.

-prowadnica metalowa nie posiada łożyskowania. Zwykły kawał metalu.

-sprężyna m110 o niejednakowym skoku

-tłok poliwęglanowy z 1 metalowym zębem

-głowica tłoka czarna poliwęglanowa

-głowica cylindra

-cylinder niebieski

-dysza zwykła czarna bez uszczelki 21,4mm

-kabelki i kostka stykowa bardzo dobrej jakości

-silnik niby jakiś m120.

Opis by Brzuszki :P

P.S 450fps Wybulisz na pewno :>

Edited by Krwawy

Wytrzymać wytrzyma, pytanie jak długo, bo ja bym się bał strzelać np. w zimę. Proponuję włożyć 120stkę i ew. Bore Up, a szkielet obić blachami i będzie super. Z Bore Upem powinno wyjść ok.460 FPS,a bez ze 430 FPS, oczywiście, jak będzie szczelnie złożone.