Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

m4 ICS - nie podaje kulek

Recommended Posts

Witam.Jak w temacie.

Otóż stokowa komora mi się rozsypała, i przerobiłem komorę madbull , założoną mam także dyszę od ak shs uszczelnioną, gumkę biały guarder, dystanser typu h , kulki lecą (na semi) pierwszy pusty strzał drugi z kulką i tak cały czas , a na full auto czasem kulka wyleci, jak coś tam magiem poruszam to na semi rzadziej mam strzał z kulką.....

używam oczywiście madbulli...

planuję założyc stock dyszę, jak nie pomoże, to ,,jakoś,, zmontowac komorę ics i zobaczyc co będzie....,

co zauważyłem - jak złamię emkę na pół i wrzucę kulkę do komory, i palcem odciągnę popychacz , to kulka wpada przed dyszę, wystarczy delikatniuko czymś podepchnąc , czyli dysza nie jest za długa....

Jakieś propozycje, podpowiedzi?????

Edit:

mam precke G&G , komorę ICS, i gumkę G&G , także wyjmę aktualny zestaw (komora mb, gumka hu guarder biały precka, km-head )z emki i założę to co teraz napisałem...

Chodzi o to, że gumkę guarder łatwo spaprac(porwanie, i ciężko wchodzi)

ale to dopiero jutro , także puki co czekam na odp.

Edited by Pietia888

Zrób inny test. Wyjmij magazynek, upewnij się, że w komorze nie ma kulek i odwróć emkę tak, aby widzieć jak w komorze pracuje dysza. Oddaj kilka strzałów na pusto i będziesz widział czy dysza cofa się wystarczająco aby kulka mogła wejść dalej.

Dzięki za radę, falloutpl, też tak miałem kiedyś ze stock dyszą....

problem rozwiązany , a właściwie go nie było - replika była przestrzeliwana magiem ca- wcześniej nie było z nim problemów, a teraz użyłem stock ics i midów maga i jak ręką odjął...

jutro lepiej przetestuję, ale chyba będzie działac.

Panowie, dziś replikę pzestrzeliłem na dworze...

na semi każda kulka leci, lecz na full auto po d sztuki, tzn naduszam spust (na full auto), 2 wylecą, a później ok 3 strzały puste i potem po kolei polecą 2 kulki lub 1 i tak w koło... czasem wylecą 2 kulki na raz , na semi także to się zdaża....

aby było jasne, przed tuningiem miałem założone głowice od G&G , cylinder typ 2 ics, gumkę G&G komorę ics , lufę G&G 363mm, i wszystko banglało,....

lecz coś mi się popierniczyło z repliką (komora się posypała) lecz działała, kupiłem - (ten nowy zestaw) komorę madbull, gł tłoka systemki wyciszoną, gł cylindra promyk z lejkiem, precke kmhead 534mm , cylinder typ a promyk, popychacz ultimate (bo guarder się posypał) dysza shs (ona ma chyba 20.70mm) gumka guarder biały

i całoś zostało złożone do kupi i takie teraz są efekty.....

na komorze madbull dysza shs działa,a wręcz może jest jeszcze za długa.

dziś założyłem stary zestaw i tak samo jest jak z nowym - na full auto nie podaje dobrze kulek.....

gdy złożyłem nowy zestaw, nawet wstawiłem między komorę a gb podkładkę dystansową (myśląc że dysza za długa) i dalej to samo (nawet miałem kilka zacinek na hi-capie ics) a kulka stawała tuż na kołnierzu gumki

oczywiście przejrzałem górny gb i pomiędzy popychaczem i gb nic nie siedzi, także wraca on na swoje miejsce....

Nie mam już pojęcia....

Spróbuj założyć opóźniacz na zębatkę. Tylko jakiś lepsiejszy, który będzie dawał dłuższy czas pozostawania dyszy w tylnym położeniu. Miałem założony taki http://www.madonion.eu/nakladka-opozniajaca-na-3-zebatke-mc-102-p502.html i nic to nie dawało. Pomogło dopiero jak dorwałem opóźniacz zrobiony przez serwisanta. Zaznaczam, że nie mam jakiegoś mego rofu, normalne 17 k/s.

emka jest u kolegi na serwisie, ostatnio się z nim kontaktowałem , to mówił że teraz co 2-ga kulka leci na full auto... będzie próbował dyszę ics stock skracać do tego momentu, aż kulki będą dobrze lecieć, bądź fps-y spadną, jeśli po skróceniu stock dyszy na full auto nie będzie pustycch strzałów, to skróci mi dyszę shs i założy.....

To za pewne pod koniec tygodnia bo czasu teraz nima.

na stokowym silniku miałem 16k/s po zmianie na gfc hi torque jest wyraźnie więcej....

a U ciebie jak było???, tzn u mnie pierwsze 2 kulki leciały a później to już puste strzały lub coś tam wyleciało na chybił trafił...

Edited by Pietia888