Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Redwolf Licesed - RWL Stag Daniel Defense Socom POMOCY !

Recommended Posts

Witam

Potrzebuje jak najszybszych informacji na temat tej repliki.

http://gunfire.pl/product-pol-1152196199-Replika-karabinka-RWL-Stag-Daniel-Defense-Socom.html

Jest warta tych pieniędzy ?

Czy jest możliwość zwiększenia FPS do 400 bez wymiany czegokolwiek poza springiem ?

Jaki ma zasięg oraz jak sprawuje się w boju.

Potrzebuje każdej informacji , przeczucia o niej cokolwiek byle szybko.

Pozdrawiam.

Odnośnie zwiększenia FPS zadzwoń do sklepu, ich serwis powinien wiedzieć najlepiej, zwłaszcza że dają 12 miesięcy gwarancji na to więc lepiej samodzielnie sobie springa nie zmieniaj bo Ci przepadnie owa gwarancja jeśli okaże się, że coś się popsuje po paru strzelankach.

Odnośnie odczuć to myślę, że za tą kasę można znaleźć coś z bardziej nowoczesnym gearboxem. Skontaktuj się ze sklepem i spytaj jak wygląda sytuacja w razie awarii - w sensie czy łatwo jest o części, bo nie ogarniam czy Red Wolf Airsoft używają kompatybilnych części od innych wiodących producentów replik asg.

Ogólnie to zadaj pytania sklepowi:

- Tuning do 400 fps, jaki koszt (wątpię by wymiana samej sprężyny wystarczyła).

- Dostępność części.

- Spytaj się czy w gratisie daliby Ci jakiś mechaniczny celownik do niej bo nie ma :icon_smile: w sensie targuj się jeśli się zdecydujesz, to podstawowe prawo konsumenckie.

- Spytaj się jaką średnicę ma lufa wewnętrzna, jeśli więcej niż 6.05mm to przydałaby się preclufa - więc dodatkowy koszt.

- Często (nawet w markowych replikach) potrzeba wymienić gumkę hop-up więc o to też warto spytać.

Edited by Legion665

@ Reegz - a nie prościej będzie podejść do speca i kupić sobie którąś z tych:

a) M15A4

b) XM177 ?

Jak ktoś Ci pożyczy kartę rabatową to nawet 100 zł taniej je kupisz i zostanie jeszcze na oryginalnego Magpula lub mniej oryginalnego. Z tego co się orientuję obie w/w repliki to modele z 2010r i w stocku oferują ok. 390-400 fps. Dzięki czemu nic nie musisz wymieniać, kombinować itp. Wystarczy, że podłączysz baterię i już możesz się bawić, a zachowujesz przy okazji gwarancję. Z czasem wymienisz lufę i gumkę, a jak ktoś to dobrze poskłada to może i 420 fps wyciśnie.

Edited by Malvin

KWA jest dla "maniaków fps" więc jak nie planujesz 500+ fps to nie koniecznie musi być to KWA. CA jest lepiej wykonane zewnętrznie od KWA i ma na starcie "normalną" jednoczęściową komorę HU (w KWA jest dwu jak nie zmienili i mogą niektóre gumki nie pasować bo mogą być za grube). Obczaj jeszcze G&P, co prawda są droższe ale używane za kwotę 1000zł spokojnie kupisz.

Widzę, że masz straszne parcie na to KWA :icon_mrgreen: W takim razie odpuść sobie w/w repliki i rozważ kupno tego potworka i montaż np. takiej konwersji. Dowiedz się tylko w sklepie czy te części będą do siebie pasować, a serwis za dziękuję zamontuje wybraną konwersję. Gdzieś po domu wala mi się stała kolba od KWA, którą mogę oddać za przysłowiowe piwo i będziesz mieć śliczne M16. :icon_cool: Z tego co się orientuję masz budżet na poziomie 1.500 zł, więc moim zdaniem warto się zastanowić. Będziesz musiał tylko zaopatrzyć się w lufę 509 mm.

Ta oferta z allegro wydaje się być bardzo kusząca. Jeżeli na GB są plomby gwarancyjne, to ja zaryzykowałbym kupno. Co się tyczy pytania o osiągi przy 450 fps to trochę jak wróżenie z fusów. I nie zapominaj, że w KWA osiągasz 450-460fps wymieniając jedynie głowicę tłoka na wentylowaną, a w CA już tak łatwo nie pójdzie.

@ Azot174 - z komorą i gumkami nie masz racji.

Edited by Malvin

No parcie mam ze względu, że naczytałem się o boskości KWA :icon_razz:. Wezmę tą samą replikę ale ze zbrojowni mają taniej o 30 zł a z konwersją to pomyślę jeszcze.

Dzięki wszystkim za pomoc jesteście wielcy :*.

Edit

Dla pewności to jest ta sama replika ?

Zbrojownia.com.pl > Karabiny > asg/kwa > LMT DEFENDER 4 COMPACT CQB

Przepraszam, że pytam się o takie głupoty ale ten 1000 to były prawie 4 lata oszczędzania kasy z urodzin ze świąt itd.

i nie wiem co bym sobie zrobił gdybym kupił nie to co zamierzam.

Edited by Reegz

...i będziesz mieć śliczne M16...

Ale mu doradziłeś... Front od wietnamskiej wersji M16, a tył od LMT Defender. Piękna M16 mu by wyszła. Nie ma co...

Reegz - jak masz parcie na KWA to po prostu kup to LMT Defender Compact CQB, a jak poczujesz potrzebę posiadania dłuższej lufy, to po prostu precka ukryta w tłumiku. Będzie na pewno taniej i jest szansa, że nikt nie będzie się śmiał, jak zobaczy.