Ganjaguru Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Witam mam problem ze znalezieniem akumulatora LiPO do mojej repliki gdyż standardowa często zawodzi (NI-MH 1600 mAh 9,6V Stick) ze standardowa ładowarka w zestawie, bardzo proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniego akumulatora + ewentualnie ładowarki patrzyłem po wielu sklepach lecz wymiary akumulatorów są zbyt duże na komorę baterii w mojej replice nie znam się zbyt dobrze na tym ponieważ dopiero zaczynam zabawę ale wszystko przede mną. - długość akumulatora maksymalnie 8 cm grubość 1,5 cm Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Na forum jest dział producenta Power Bean i temat o doborze baterii. http://forum.wmasg.pl/topic/130177-jaki-akumulator-pasuje-do-mojej-repliki/ . Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 (edited) Zgaduje, że AK. Możesz zmieścić LiPo po dekiel. Ja do CM 45 po przypiłowaniu deklu zmieściłem http://www.hobbyking...idProduct=17283 Żeby wlazł bardziej do przodu to widziałem jakis Lion o pojemności chyba 1100mAh, ale linku nie zapodam. @Buniek92 Oni tam dobierają przede wszystkim baterie swojej marki a z tego co wiem to nie maja batki mieszczącej sie pod dekiel ak. Edited November 1, 2012 by virusotron Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 (edited) A bez żadnych przeróbek wejdzie ten aku http://www.hobbyking...RSOFT_Pack.html ewentualnie jeśli chodzi o 2S to wejdzie jeszcze pakiet o takich samych parametrach w wersji 1+1. @Virus Oni tam polecają wyłącznie baterie swojej marki, miałem pod deklem swojego kałacha taką samą baterię jaką oni polecają, pod dekiel trzeba było ją upychać, co skończyło się spuchnięciem pakietu po raptem dwóch miesiącach. Teraz od pół roku używam pakietu z linku, nie trzeba go upychać i ma lepsze parametry. Edited November 1, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 (edited) @Attero A masz ją pod deklem czy wlazła dalej w kierunku łoża? Ja mówiłem o tym co zmieściłem fizycznie a nie zgaduje, że się zmieści. Im więcej osób się wypowie tym więcej alternatyw. Edited November 1, 2012 by virusotron Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 (edited) Turnigy weszło do rury gazowej, PB już nie, w dodatku PB był na tyle szeroki że trzeba było go upychać pod deklem razem z kablami. Edited November 1, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
Ganjaguru Posted November 1, 2012 Author Report Share Posted November 1, 2012 Proszę o to zdjęcie przepraszam ale mój aparat nie jest dobry do wieczornej pory mam nadzieje ze coś widać [/img] Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted November 1, 2012 Report Share Posted November 1, 2012 Prościej jak sobie pomierzysz suwmiarką. Na hobbyking masz podane wymiary bateri... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts