Coriic Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Witam. Jestem posiadaczem MP 5 (G&G) i zastanawiam się nad kupnem celownika. Skłaniałbym się do jakiegoś z niewielkim przybliżeniem (do 4X). Polećcie jakiegoś ACOG ewentualnie kolimatora do ceny 350 zł. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 ACOG do mp5 nie będzie za duży? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Ja bym odrzucił przybliżenie, chyba że twoje mp5 ma 450+fps. Do warunków cqb kolimator bez przybliżeń. Ja polubiłem na moim mp5 aimpointa od G&P. Na asgshopie za jakieś 200 pln. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 A co powiesz na Eotech'a? Świetnie wygląda na MP5. Zresztą jak na każdej broni / replice :wink: Miałem kiedyś ACOG'a na MP5 - wyglądało to komicznie. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Ja bym wybrał ostatecznie micro t1. Miałem strike systems 1x30, eotecha, aimpointa (nie micro) i jeszcze jakiś kolimator. W micro kolimator jest nisko, blisko lufy, więc na bliższych dystansach prawie nie trzeba brać korekty (jak to było z innymi kolimatorami, że strzały układały się pod kropką na bliższym dystansie). Przyrządy celownicze mogą przeszkadzać, ale nie powinny (kropka układa się na końcówce muszki). Jak to bardzo przeszkadza, to bardzo fajnym rozwiązaniem jest założenie klapki na przednią część kolimatora. No i oczywiście jest mikro. :P Co do przybliżających kolimatorów do mp5, to nie wiem, nie miałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts