bugabuga Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Witam, wczoraj zakupiłem replikę ak74m Boyi. Dzisiaj została wypróbowana i wszystko było w porządku, jednakże po rozładowaniu akumulatora został on naładowany podpięty i ... Nic! Nic nie reaguje! Dodam iż powiedziano mi, że bateria powinna się ładować 5 i pół godziny jednak po czterech godzinach była mocno ciepła i została odłączona od ładowarki. Co robić... Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Co robić? Reklamować baterię. Padnięte baterie to częsta przypadłość w replikach. Quote Link to post Share on other sites
_Sandro_ Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Skoro była mocno ciepła czyli można było już ją odłaczyć, pogrzeb między kablami za bezpiecznikiem - może się przepalił Quote Link to post Share on other sites
Bellio96 Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Sprawdź bezpiecznik, jak jest cały to sprawdź na innej baterii. Jak nadal nie będzie żadnej reakcji zdejmij chwyt pistoletowy i zobacz czy kabelek się nie wypiął idący do silnika, jak jest wszystko z nim ok to po prostu odeślij na gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Weź wywal od razu bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
bugabuga Posted November 3, 2012 Author Report Share Posted November 3, 2012 Bezpiecznik się nie przepalił, sprawdziłem. Wystrzeliłem w sumie jeden magazynek i nagle replika przestała reagować. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 a masz możliwość sprawdzenia na innej batce? Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Sprawdź kable do silnika, i sprawdź na innej baterii replikę, jeśli to nic nie da to lepiej wyślij na gwarancję, bo masz. Quote Link to post Share on other sites
bugabuga Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 Udało się w końcu coś ruszyć. Rozładowałem baterię do zera i naładowałem jeszcze raz. Dzisiaj znowu przestrzeliłem ponad magazynek i pojawił się ten problem co wczoraj, czyli zasięg najpierw słabł, replika bardziej hałasowała i w końcu przestała strzelać, tak więc najprawdopodobniej to wina baterii. Po strzelaniu podłączyłem baterię do ładowania na jakąś godzinę. Podładowaną baterię zapiąłem do repliki, spust zareagował dopiero po paru wciśnięciach. Bateria jest oczywiście oryginalna (czyt. chińska) więc sądzę że to nie wina repliki tylko baterii. Co wy o tym myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 (edited) Buga zobacz tylko czy na baterię nie masz tylko gwarancji rozruchowej tj. 3 dni. Możesz ewentualnie podrzucić mi tę batkę do sprawdzenia. Edited November 4, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Dlatego nie korzysta się z gwarancji, tylko z niezgodności towaru z umową, albo z prawa zwrotu przy zakupie wysyłkowym. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts