stalkpl Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 (edited) Witam, z góry przepraszam za mało ambitną nazwę tematu ale naprawdę mam problem z wyborem repliki :( Zaczęło się od KWA lecz nie mogę już nigdzie dorwać klasycznej M4 z gb drugiej generacji. Potem na celownik wziąłem G36 Aresa i... Mój wybór został załamały niedawno dodane do oferty SpecShopu M4 od Aresa. Pytanie do Was - Którą replikę polecacie ? Ze względu na wykonanie, bebechy itp. (wiem że to pytanie może mieć podłoże gustów fanów M4 a gietek, lecz proszę o uzasadnienie swoich odpowiedzi :icon_smile: ) Oto repliki : G36 http://www.specshop...._-_G36_-_AR-004 M4 http://www.specshop....12#!prettyPhoto Ii pytanie dodatkowe - moglibyście wysłać równie godne polecenia repliki w cenie do 1100zł ? Być może poprzez zapatrzenie na te repliki nie zauważam innych dobrych propozycji ;] Edited November 3, 2012 by stalkpl Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Brałbym M4, ze względu na rozmiary magazynka( węższe) , i łatwość w dobraniu ładownic molle innych niż ACM. ALE nie jestem pewien czy brałbym m4 od ARESa. wolałbym G&P albo KWA. Quote Link to post Share on other sites
stalkpl Posted November 3, 2012 Author Report Share Posted November 3, 2012 Nikt więcej się nie wypowie ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Jak Gietka od Aresa to wybrałbym C. Do CQB się nada,a ta wersja,którą Ty wybrałeś to wiosło niezłe ;) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Emki aresowe są ok,ale body wygląda nieciekawie(jak zabawka).Body g36 jest śliczne,fajna fakturka itd.Ponadto ma gb v3(mniej awaryjny niż v2). Ja bym na twoim miejscu brał gietę.Są to na chwilę obecną najlepsze giety dostępne na rynku. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Również polecę G36 Ares z powodów wymienionych wyżej przez Kolegów, szczególnie przez V.3 z możliwością szybkiej wymiany sprężyny co jest miłym ułatwieniem. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Też polecam G36, ale w wersji K, replika krótsza, a zatem bardziej mobilna, zwłaszcza w pomieszczeniach i terenie zakrzaczonym. Jak napisał Off, długa wersja to "wiosło", ale wersja C, którą polecił moim zdaniem jest przykrótka, choć też godna uwagi. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Jak kto lubi,chociaż czy jest "przykrótka" to tutaj bym się kłócił :icon_biggrin: Kwestia gustu raczej. Wersja K będzie miała dłuższą lufę i chwyt. Gdzie i tak wygodnie się trzyma za gniazdo magazynka w sumie,a nie za sam chwyt (chyba,że ktoś dokupi chwyt na szynę RIS) :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
stalkpl Posted November 4, 2012 Author Report Share Posted November 4, 2012 Wielkie dzięki za odpowiedzi :) Teraz tylko narzucają się dwa problemy. Pierwszy - O którym mówią od ok. 40 minuty - stykanie się komory HU z GB. Wiem że omawiają głównie giety od JG, ale czy w Aresie jest to także problematyczne ? I drugi - akumulator. Słyszałem że jest ciężko dobrać odpowiedni akumulator do G36 (na forum spotkałem sie tylko z tematami o wersji C, nie wiem jak w pozostałych). Możecie podać wymiary akumulatorów jakie zmieszczą się w chwycie przednim zwykłej, długiej wersji G36 ? Lub jeśli możecie to podajcie akumulatory, interesuję mnie dosyć pojemne LiPo, koniecznie 7.4V Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Nie - jedyne 'problemy' jakie pojawiają się przy produktach ARESa to dobór części - nie są to standardowe zestawy v2/v3. Dosyć pojemne lipo tzn ile mAh? Do mojej repliki od ARESa gdzie jest bardzo mało miejsca wchodzi powerbean 1200 mAh. Do szturmówki więcej nie potrzeba, a na wypadek awarii lepiej mieć 2 mniejsze pakiety niż jeden duży. Swoją drogą śmieszny ten film. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts