zbyt Posted November 19, 2012 Report Share Posted November 19, 2012 od dawna mam taką ładowarkę http://www.madonion.eu/mini-ladowarka-power-bean-b3ac-p1310.html i nigdy nie zwracałem uwagi w jakiej kolejności podłączam batkę i ładowarkę (z której jestem zadowolony), dobrze wiedzieć że może coś pójść nie tak, chyba że ten poprzednik sierżanta nie miał tego problemu Quote Link to post Share on other sites
lisek9811 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 (edited) Może wystarczy, że zle podłączył ładowarkę (najpierw baterię a potem ładowarkę do prądu). Same z siebie ładowarki się nie palą. Poza tym opinie warto kreować na podstawie własnych doświadczeń, zwrot typu "kolega miał" jest mało wiarygodny. Wiem, możliwe, ale to nie zmienia faktu że PB mnie śledzi :icon_eek2: :icon_razz2: Edited November 22, 2012 by lisek9811 Quote Link to post Share on other sites
skorek6666 Posted April 13, 2013 Report Share Posted April 13, 2013 Posiadam ładowarke http://www.madonion....b3ac-p1310.html oraz baterie li-po GE POWER 7.2V 2200mAh 20c i podłaczam najpierw baterie pod ładowarke , a potem ładowarke do sieci i nie miałem żadnych problemów a robię to już prawie dwa lata. Jak podłacze odwrotnie to ładowarka wskazuje ,że bateria jest naładowana ,mimo że nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Simmi Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Mam pytanie, ponieważ ładuję mój pakiet LiPo Redox 3s 1400 mAh ładowarką Power Bean Sergeant i świecą się 2 zielone diody - oznaka naładowanych cel, a jedna pozostaje czerwona. Czy jest to sytuacja normalna? Czy napięcia się wyrównają i 3 diody zabłyśnie na zielono? Quote Link to post Share on other sites
dziabarka Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Witam mam pytanie czy ma ktoś z was namiary na producenta ładowarek MAJOR PowerBEAN ?? z użytkownikiem z tego tematu o tej nazwie próbuje sie skontaktować ale nie odpowiada a potrzebuje kilka informacji o schemacie lutowania gniazda na balanser gdyż w mojej ładowarce od wkładania balansera (całe gniazdo sie ruszało i po włożeniu balansera trzeba było gniazdo wyciągać i po kilku takich zabiegach luty popekały) popekały luty i musiałem je lutować od nowa jednak mam problem z jedna ścieżką nie wiem do czego ją dolutować bo cała się od płytki oderwała i do tego potrzebuje info konkretne żeby odratować ładowarkę :) Będę wdzięczny za pomoc. Ewentualnie gdyby znalazł się taki użytkownik podobnej ładowarki rozkręcił i podesłał mi kilka zdjęć jak to u niego jest rozmieszczone byłbym bardzo wdzięczny. Chodzi o gniazdo balansera a dokładniej o pierwszą ścieżke po prawej stronie - patrząc oczywiście na płytkę od strony balansera - :) Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 To podróba/kopia imaxa, szukaj pod tym kątem :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts