adsqww Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Witam. Na wstęp podam iż posiadam kałasza od cymy, a dokładniej wersję CM.031. Planuję go troszkę zmodyfikować - zamocować "jaskółczy ogon" oraz kolbę składaną w miejsce stałej. Problem polega jednak w gwarancji, która wymaga nietkniętych plomb gwarancyjnych. I tu moje pytania: Gdzie znajdują się owe plomby gwarancyjne oraz czy tak modyfikując replikę uszkodzę lub zerwę jedną z nich? Z góry dziękuje za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 A dużo masz do końca okresu gwarancyjnego? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 6, 2012 Report Share Posted November 6, 2012 Plomby powinny mieścić się tylko na GB :) Quote Link to post Share on other sites
adsqww Posted November 6, 2012 Author Report Share Posted November 6, 2012 (edited) A dużo masz do końca okresu gwarancyjnego? Jakieś 3 miechy jeszcze. Plomby powinny mieścić się tylko na GB :icon_smile: Ano powinny, tylko chciałbym mieć pewność :) Edited November 6, 2012 by adsqww Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Masz plombe na gb dokładnie na dole, wyciągajac go nie naruszysz jej. To coś w rodzaju nalepki łączącej obie połówki gb. Nie wiem czy jest sens pakowania czegokolwiek w tą cymę, osobiście nie jestem zwolennikiem jej. Jeśli chcesz kolbę składaną musisz wymienić całe body. Wszystkie aks74 mają body metalowe. Powinien znajdować się tam jaskółczy ogon. Taniej wyjdzie sprzedać cymę i kupić używkę aks74 z metalowym body. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts