CIN3K Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Witam. Mam granat mad bull'a XM108HP. Pierwsze ~10 nabić wszystko było w porządku - wciskałem spłonkę, słyszałem "klik", spłonka cofała się, można było strzelać. Teraz gdy wciskam spłonkę to za cholerę nie chce się sama cofnąć. Muszę gmerać przy niej i rozkręcać granat co wiąże się z częstym wypadaniem tych małych srebrnych kuleczek... Czy ja coś robię nie tak? Czy po prostu muszę tam władować dużo smaru? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Też tak mam, po prostu wciśnij spłonkę i delikatnie odkręć granat powinna sama wskoczyć bez kłopotu. A co do kulek polecam niedużo ale gęsty smar i kulki będą się trzymać. Quote Link to post Share on other sites
TAS Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 ja miałem to samo w wersji na 204bb, delikatnie potraktowałem papierem wodnym żeby zetrzeć trochę bo spłonka się poprostu klinuje troszkę smaru nie zaszkodzi, sprawdz też sprężynkę, ona się u mnie trochę wygieła i pod wypychała lekko pod kontem co pomagało w zacięciach po tych modyfikacjach chodzi bardzo lekko, klikam i już jest gotowy, wcześniej musiałem albo dobić aby odskoczyło albo trochę rozkręcić Quote Link to post Share on other sites
CIN3K Posted March 7, 2013 Author Report Share Posted March 7, 2013 A czy papier ścierny da radę? Quote Link to post Share on other sites
Filavandrel Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 da radę ale delikatnie + mocne smarowanie, ja daje smar silikonowy gęsty (właściwie taka pasta) = 0 zacinek (mam 5 szt z serii HP) Quote Link to post Share on other sites
CIN3K Posted March 7, 2013 Author Report Share Posted March 7, 2013 Przetarłem trochę papierem ściernym i spłonka przestała się zacinać... Potem strzeliłem raz i znowu to samo... Może po prostu stockowa sprężynka jest za słaba czy co? Quote Link to post Share on other sites
Filavandrel Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 albo się wygięła i blokuje Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts