degu97 Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 (edited) Witam i pozdrawiam was , drodzy forumowicze . Z góry przepraszam jeśli temat jest w złm miejscu , po prostu nie znalazłem odpowiedniego miejsca . Do rzeczy . Od początku 2012 r. posiadam cm 028s , zadowala mnie . Niestety ostatnio Trzyma max. 2h , umiera . Ładuje od niedawna wg. wzoru . Teraz dokładniej : Poszukuje taniej batki NiMH ( dobrze piszę ?) lub osoby która by zrobiła ją na zamówienie , po niskiej cenie . Mogę wydać max.40-50zł , ostatnie pieniądze wydałem na pasoszelki BW i zostało mi tylko tyle . Proszę was , drodzy forumowicze o doradzenie mi , lub zaproponowanie zrobienia jej dla mnie . Pozdrawiam Edited November 7, 2012 by degu97 Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Możesz kupić ogniwa, i sam zrobić, poszukaj w google. Możesz też zainwestować w LiPo, pod warunkiem że masz w drużynie kogoś z dobrą ładowarką. Ewentualnie poszukaj w komisie. Quote Link to post Share on other sites
degu97 Posted November 7, 2012 Author Report Share Posted November 7, 2012 Tu niestety pojawia się problem , wszyscy mają te słąbiutkie ładowareczki . Z kupnem to napewno nie wypali :c Po prostu nic z tego nie rozumiem , tak samo jak czytałem o tworzeniu efektow / przesterów . Czarna magia , mam do elektroniki dwie lewe ręce , za to z zszywaniem sobie dobrze radzę , niestety batki nie uszyje Quote Link to post Share on other sites
kosiniak Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Popytaj w sklepach modelarskich, ew skontaktuj sie ze sklepem Monitor http://www.monitor.bialystok.pl/sklep/index.php?d=katalog&k_id=171 i zapytaj czy by ci zrobili Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 Właśnie, zapomniałem napisać, szukaj w sklepach modelarskich, dużo zaoszczędzisz. Quote Link to post Share on other sites
degu97 Posted November 7, 2012 Author Report Share Posted November 7, 2012 Jakie informacje musiałbym tam umieścić w prośbię o sklecenie takiego cacka . Wraz z wyjściem itp ( tym zielonym na koncu kabelka) ? Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 to wejście na końcu to pewnie tamiya mała, jednak ja polecam wymianę wtyku na inny, za równo w baterii jak i replice, np na deansy. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 mam 9.6V 1050mAh na ogniwach KAN lutowanych - raz użyta mogę ci ostatecznie sprzedać za 50zł (koszt ogniw to był 70zł plus lutowanie 72zł) Quote Link to post Share on other sites
degu97 Posted November 7, 2012 Author Report Share Posted November 7, 2012 Niestety nie mam ładowarki o takim napięciu a kupno nowej to koszta . Jeszcze pozostaje kwestia czy rozmiarowo pasuje . Ile może kosztować zrobienie nowego sticka nimh 8,4 V ok 1200 mAh zmiana tych wejsc to też koszty ładowarki :/ .Dzięki za zainteresowanie się tematem . Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 A dlaczego koszty ładowarki? kupujesz wtyki i montujesz zarówno w baterii jak i ładowarce :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 7, 2012 Report Share Posted November 7, 2012 za 40 czy tam 50zł nie kupisz batki. Dozbieraj kasę. niestety to nie jest tanie hobby - każdy sie przekonał o tym nie raz... Quote Link to post Share on other sites
degu97 Posted November 7, 2012 Author Report Share Posted November 7, 2012 Napewno nie zmieszcze się w tej kwocie ? Nawet takich diy robionych przez innych ? A dałoby sie jakoś ożywić / podlepszyc batke żeby było ok ? Quote Link to post Share on other sites
kosiniak Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 rozne cuda ludzie robia. Wkładaja do zamrażarek itp. Wg mnie jednak jeśli batka była ładowana dobrą ładowarką a nie trybi to nic jej już nie pomoże. wybaczcie ze jeden temat pod drugim ale z kom. pisze. prosze http://azteko.pl/bateria-84-1400-mah-stick-mini-p-199.html albo tu http:// http://www.redberet.pl/p/50/1152193311/akumulator-vb-power-8-4v-1600mah-stick-akumulatory-8-4v-akumulatory-i-ladowarki.html taniej nie znalazlem Quote Link to post Share on other sites
degu97 Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 Dzieki , czy są jakieś opinie o tej za 45 zl? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Tak. Jest sprzedana. I gówno warta. Zbieraj kase. Nie masz innego wyjścia... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts