wiciok Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 http://www.tlim.net/txt-melon-jak-ostrzyc-noze-przeglad-ostrzalek.php Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Jeśli potrzebujesz konia roboczego do ciurania, to zainteresuj się nożami ze stałym ostrzem. Nie, żeby polecane powyżej foldery były kiepskie, ale zwyczajnie one nie są od tego, żeby wyważać nimi drzwi ;) . Oczywiście możesz to robić, ale ich żywotność będzie krótsza. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 teraz koleś mi napisał ze 80 zł chce za nu bo tamta używka poszła warto ze te pieniądze? Rozumiem ze otwieranie konserwy nim nie powinno mu zaszkodzić ? i i jak/czym taki nóż oszczyć Oszczyć to możesz ojczysty. Nóż można ostrzyć na osełce. Jako początkującemu polecę Lanskiego TurnBoxa albo Spyderco TriAngla (droga ale dobra). Konserwę można spokojnie otwierać, kijki można spokojnie strugać. Drzewa nim nie zetniesz, ani nie pobatonujesz ale jako scyzoryk EDC sprawdzi się doskonale (noszę go od roku). Ps nie kupuj osełki diamentowej. Dlaczego, bo w zasadzie tanie osełki diamentowe służą do podostrzania lub wyprowadzania bardzo zniszczonych ostrzy. Więc jeżeli twoje ostrze nie będzie bardo ściuchane to je tylko dociuchasz do końca. Najlepiej kupić zestaw z kamieniami mid i fine ( o taki naprzykład http://danshop.pl/allegro/Lansky/LCD5D_2.jpg kupisz na aledrogo za niecałe 100pln). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.