Reegz Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Witam. Ostatnio kolega poprosił mnie abym założył temat w ramach upewnienia się czy to co wybrał nadaje się do snajperstwa. Podstawa. MB-01 Komora Airsoftpro Gumka hopka Systema energy Lufa (pozostałe 90mm będzie ukryte w tłumiku.) Guarder Oraz konwersja Mancrafta na naboje co2. Co o tym myślicie, dobry zestaw ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Nie. Guarder do snajperki lekko zakrawa o kpinę. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 10, 2012 Author Report Share Posted November 10, 2012 Czyli lepiej pomęczyć się trochę w stocku i sprowadzić promyka lub km heada. lufa Nie za tanio trochę ? 230zł za promyka wprost ze sklepu. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Dolicz do tego przesyłkę, VAT i cło. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 10, 2012 Author Report Share Posted November 10, 2012 No w sumie racja. A co myślisz o komorze ? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 327zł ten prometheus po ściągnięciu przez madonion, komora lepsza od stokowej ale PDI to nie jest ;) Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 10, 2012 Author Report Share Posted November 10, 2012 Ale lufy i gumki AEGowe podejdą bez problemu ? Jaki będzie zasięg skuteczny na tym zestawie ? (tak na oko) Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted November 10, 2012 Report Share Posted November 10, 2012 Na "oko" to nikt Ci tego nie policzy, chociaż wszystko da sie policzyć, musiałbyś znać dobrze matematyke. A tak szczerze, to na pewno chce snajperke? Bo czy warto wydawać pieniądze na tuning jak można sie sprawdzać w "snajperstwie" równie dobrze z każdym lepszym AEGiem, a mieć więcej zabawy, ale jak chce to chyba wszystko jest ciekawe z tego co podałeś. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 10, 2012 Author Report Share Posted November 10, 2012 No dobra czyli mogę mu powiedzieć z ręką na sercu, że nie będzie żałował zakupu ? A co do snajperstwa to mówiłem już mu co o tym sądzę i miał to w poważaniu. Trudno nie moja kasa, nie moja sprawa :D. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 10, 2012 Author Report Share Posted November 10, 2012 Przed chwila gadałem z nim i powiedział, że ma możliwość zrobienia takiej komory na CNC. Szukaliśmy razem wymiarów owej komory ale nic nieudało się znależć, może ktoś ze szczęśliwych posiadaczy mógłby pomierzyć i wypisać je na wmasgu? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Tylko po co pytać o tą komorę, skoro mógłby sobie zrobić na wzór PDI? Napisz do @Dexterkrak albo poszukaj użytkowników komory PDI w dziale "Karabiny wyborowe" ;) Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 Czyli jest możliwość że Dexter zrobi na zamówienie komorę ? Czy jest jej użytkownikiem? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Dexter ma zapewne dostęp do takiej komory, więc możesz się go spytać o wymiary ;) Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 No ok zapytam się, a jak już będę miał wymiary to jaki materiał polecacie? Jakiś metal, plastik ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Adamantium. Kolego, nie dorobisz sobie tej komory za grosze i pogódź się z tym. Jakby to było takie proste, to wszyscy by tak robili - a na razie nie zrobił tego nikt. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 (edited) Zdaje sobie sprawę, że tanio to nie wyjdzie (przynajmniej ja to wiem) ale to jest wkońcu PDI a w sumie jej klon. Edited November 11, 2012 by Reegz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts