minikruku Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Siemanko. Aktualnie jestem posiadaczem G36 G608-6 JG, przeglądając tablicę zobaczyłem cymę 028c http://www.taiwangun...g/cm-028-c.html . Wszedłem na zbrojownie i mój wzrok przukuła ta oto replika: http://zbrojownia.li...roducts_id=1475 . Jest ona złożona na podstawie CM.039c a moje pytanie jest takie czy można zrobić ją na 028c ? Tylko zauważyłem jeden problem, a mianowicie lufa jest za krótka, (może wysyłka do tokarza?) Prosiłbym o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Toż to przecież koło Beryla nawet nie leżało :) Ktoś po ciemku i po pijaku może się pomyli, ale ogólnie jako beryl to nie bardzo. Co do pytania, to da się zrobić coś, co będzie przypominać zmodyfikowaną CM039c, ale do Beryla daleka droga (przede wszystkim to komora zamkowa w Berylu jest tłoczona, jak w AKM, a tu mamy replikę frezowanej, jak w AK). Przedłużka lufy to nie problem, znajdziesz na allegro. A w ogóle to jest obszerny temat o Berylu, znajdziesz w dziale "repliki customowe"). Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Wszystko można, tylko szkoda czasu i atłasu :). Najlepszą podstawą do robienia Beryla jest i jeszcze przez jakiś czas pewnie będzie RK06 Boyi. Quote Link to post Share on other sites
minikruku Posted November 11, 2012 Author Report Share Posted November 11, 2012 Hmmm. A odbiegając lekko od tematu co było by najlepsze : moja gieta, normalna CM.028 czy zrobiona na "pseudo" beryla. Zdaję sobie sprawę że to tylko kwestia wyglądu. Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Twoja gieta. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Twoja gieta. Quote Link to post Share on other sites
Miętus9 Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Najlepsza pod jakim względem? Jeśli wyglądu to chyba tylko Ty powinieneś o tym decydować. Quote Link to post Share on other sites
minikruku Posted November 12, 2012 Author Report Share Posted November 12, 2012 Kwestia wyglądu dotyczyła tylko cymek :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts