Velario Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Z góry przepraszam jeśli taki temat był, ale po wpisywaniu w "szukaj" tego pytania ( w różnych formach ) nie znalazłem odpowiedzi. Jeszcze jest jedna sprawa. Nie chce karabinków, karabinów szturmowych, więc nie piszcie o tym, że nie opłaca się kupować Snajperek itp.( przeczytałem chyba z 50 tematów i zawsze się tak kończyły ). Może dla tych ludzi napiszę: 1. I co z tego, że snajperka ma mały zasięg? Snajperzy antyterrorystów też strzelają z małego zasięgu na akcjach (nie to nie informacje z filmów akcji). Liczy się element zaskoczenia, kamuflaż, komunikacja z drużyną. 2. Strzelałem już z PJ4 RIS z kolimatorem ( jedną "rundkę" jako szturm i jedną jako "snajper" [skradałem się i strzelałem z różnych miejsc z ukrycia, osłaniałem drużynę gdy ta wchodziła do budynku obstawiając okna] i ta druga runda bardziej mi się podobała. 3. Nie chce M4, AK z celownikiem, gdyż nieraz jest ograniczenie FPS na imprezach, chociaż podobno na Semi można mieć więcej, ale wolałbym jednak przez pomyłkę nie wpakować komuś seri z 500 fps. Myślę że i tak zaraz ktoś napiszę, żebym kupił CM028 i "snajperstwo" zostawił na później ( nieraz na czas nieokreślony [tzn. Na zawsze]. Przejdźmy do pytania. Co polecacie dla człowieka, który będzie robił to co wymieniłem w pkt 2, gdy wspominałem o wybijaniu "snajperstwa" z głowy? Czytałem, że sprężynówki mogą osiągnąć zasięg do 100~ m, czy podobnie jest z elektrycznym karabinem wyborowym? Jaki zasięg można uzyskać używając ich? Zastanawiałem się jeszcze nad sprawą szybkostrzelności, bo nieraz faktycznie można nie poczuć kulki, a zanim oddam 2 strzal ze sprężynówki trochę minie, a wtedy ktoś może zdążyć gdzieś zniknąc. To samo jeśli spudłuję, mogę szybciej wprowadzić poprawki i oddać celny strzał. Co do tej szybkostrzelności, to może także zdarzyć się, że zauważę 2 wrogów naraz i wtedy szybkostrzelność będzie miała znaczenie. No i zostaje sprawa ostatnia jeśli już wybiorę np snajperkę, to jaką? Czytałem że ze snajperek L96 ma duże możliwości tuningowe, a z karabinów wyborowych M14. Także jeśli komuś będzie się chciało niedość że odpowiedzieć na pytania, to jeszcze podać repliki/ cechy repliki w które mam celować, to będę bardzo wdzięczny. PS. Sorki, że aż tak się rozpisałem, ale tak mam, starłem się napisać jak najkrócej, oraz oczywiście za błędy ortograficzne, gramatyczne itp. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Ile kasy chcesz przeznaczyć na replikę? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 (edited) Pierwszy punkt, w którym piszesz o małym zasięgu, przekreśla w zasadzie dalsza dyskusje o jakimkolwiek snajperstwie. A skoro nie chcesz, żeby ktoś Ci pisał, że tak się nie da- ok, nie napiszę. Edited November 12, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Dopiszę coś jeszcze. Sprawdź temat: http://forum.wmasg.p...now-wyborowych/ masz tutaj przykłady replik i ich zasięgi. Weź pod uwagę to ,że mogą być błędy. Tu są zdjęcia, czasami opisy modyfikacji: http://forum.wmasg.pl/topic/39763-repliki-karabinow-wyborowych-zdjecia/ Tu masz dział o karabinach wyborowych: http://forum.wmasg.p...opisy-i-tuning/ Poczytaj tematy o replikach, może się zdecydujesz. Quote Link to post Share on other sites
Velario Posted November 12, 2012 Author Report Share Posted November 12, 2012 Generalnie, to na samą replikę jak najmniej, a później wpakować dobry sprzęt. Czyli generalnie, to tak do 700 (chyba, że muszę więcej to dozbieram) + później na tuning ile to konieczne (najwyżej będę kupował stopniowo jeśli za dużo będą części kosztować) Co do tematów, to już czytam i dzięki za linki. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 No czy AEG czy spring to za Ciebie nie wybiorę. Jeśli zdecydujesz się na springa to bier VSR 10 TM. Kupujesz do takiej spust od Bart_a, zestawik cylindra PDI BU VC (najlepiej wersji barikaru czyli z bardzo lekkim tłokiem), lufe do tego promyka 430mm (są też 554mm ale nie są konieczne moim zdaniem, no są też lufki PDI które polecam ale nie ta półka cenowa jak przypuszczam), gumkę KMH (żartowałem- nigdzie ich nima :D ale są dobre. Zamiast tego- guma action army), sprężynę nie więcej niż M160 guardera bo zestaw PDI nie współpracuje z niczym mocniejszym. Tłumik i przejściówka to wedle uznania. Coś przegapiłem? Quote Link to post Share on other sites
DratwaJAV Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Coś przegapiłem? Tak, ceny ;) mozesz mi powiedziec, ile to moze kosztowac, bo na telefonie ciezko wyszukiwac pojedyncze czesci Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 A ja wiem, po zsumowaniu ze 3000zł może lekko więcej, zależy czy ściągasz cacy legalnie, przez sklep, z vatem, cłem i marżą czy samodzielnie. Bo o zakupach w Polsce to kolego zapomnij :D jak chodzi o springi. Quote Link to post Share on other sites
Velario Posted November 12, 2012 Author Report Share Posted November 12, 2012 Z tych testów odległości zobaczyłem, że dużo osób posiada SWD A&K i nawet nieźle to na liczbach wygląda. Czy opłaca się te 300 zł zaoszczędzić, czy lepiej wystartować z VSR-TM, a może Warriora I Well i mieć 120zł? A z elektryków jest coś do polecenia? Ostatnio widziałem CM057, ale zdanie ludzi na temat tej repliki jest podzielone. Oczywiście także najlepiej do 700 zł, ale może być wyżej (nie przesadzajmy i nie piszcie nagle replik za 4000zł ;P) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Velario, toć dałem Ci link do karabinów wyborowych... http://forum.wmasg.pl/topic/71098-oficjalny-swd-dragunow-ak/ Cztery strony tematu, wszystko opisane w pierwszym poście. Łatwiej się nie da. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Lepiej wziąć VSR, ma lepszego HU od Wella. Nie zawracaj sobie głowy SWD, masa dłubania. Jeśli chodzi o AEGi, wdzięczne do tuningu są eMki od KWA, co do tej cymy- nie wiem, nie czytałem. Te 4000 to na dobrą sprawę kwota, którą trzeba wyszykować na zbudowanie porządnej snajpy sprężynowej, weź to pod uwagę. Jest też opcja konwersji HP. Natomiast Twój pierwszy post w temacie, dot. snajperów policyjnych. Dystanse i pewne ogólne metody ich działania są braci snajperskiej na wmasg powszechnie znane, także sugeruję doposażyć się w wiedzę, bo w przeciwnym wypadku narazisz się na wyśmianie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts