yukito Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Chciałbym zacząć przygodę z ASG a nie chciałbym na darmo tracić 400zł na replikę, więc pomyślałem o shotgunie(kocham te bronie XD). Jednakże shotgun to broń sprężynowa i nie wiem czy będę miał jakiekolwiek szanse z elektrykami. Więc przy okazji mam kilka innych pytań: 1. Już wspomniane wcześniej szanse z replikami typu AEG, czy miałbym szanse? 2. Jakbym miał to jaką replikę wybrać? Myślałem nad tymi: http://www.taiwangun...ng-003-agm.html http://www.airsoftxt...otgun-M47A.html 3. Ewentualnie jakie kulki wybrać? Tylko tyle na chwilę obecną chciałbym wiedzieć. Mam nadzieję, że pomożecie mi w zdobyciu tej jakże cennej wiedzy. Quote Link to post Share on other sites
sylar Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 1. Myślę że niewielkie, tym bardziej że jesteś początkującym. 2. Mam AGMa i sprawuje się świetnie. Do 2 sklepu nawet nie zaglądaj. 3. Ja używam 0.2 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 1. Oczywiście ,że tak. 2. Mam AGM003, miałem m47. Lepiej wypada agm. Co do sklepu to sprawdź temat przyklejony w tym dziale. 3. Ja używam 0,25 G&G Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Jeśli lubisz strzelby, to Twój pierwszy wybór jest idealny. Do tego kulki o wadze 0,25. Jako że do strzelby nie potrzebujesz jakiś monstrualnych ilości, zastanów się, czy nie warto kupić do niej jakiegoś mniejszego opakowania lepszych kulek, np. TAKIE Quote Link to post Share on other sites
yukito Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 Biorę pod uwagę mój brak doświadczenia, ale doświadczenie można zdobyć w praktyce. Myślę, że jednak kupię AGMa a jak asg mi się spodoba to uzbieram na elektryka. Tak jest chyba najbardziej logicznie XD Pozostaje jeszcze kwestia maski i gogli, ale to już nie ma tak dużego znaczenia jak wybór pierwszej repliki, czyż nie? Quote Link to post Share on other sites
Patison Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Wiadomo ochrona oczu w tym sporcie to rzecz jasna wrecz priorytetowa :D jesli chodzi o maske, gogle czy okulary to juz zalezy od ciebie jaki styl obierzesz czy wolisz gogle o kulary czy maske i nie mozna na tym oszczedzac:) Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Decyzja maska czy gogle, to kwestia Twoich własnych predyspozycji i tego co bardziej wolisz nosić. Co do jakości sprzętu, przeczytaj uważnie ten poradnik: http://wmasg.pl/pl/a...les/show/342574 Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 @Yukito: 1. Tak. 2. Mam AGM003, miałem m47[DE]. Zdecydowanie lepiej wypada AGM. 3. Kulki 0,20 G&G (nieco większy zasięg), 0,25 G&G (lepsza celność), ideałem byłyby 0,23, ale G&G nie produkuje tego wagomiaru. 4. Dobre okulary. Quote Link to post Share on other sites
Hajate Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 1.TAK 2.AGM 3. 0.2/0.25 kup paczkę jednych i drugich i zobacz jak się sprawują. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts