Fawkes Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Witam, z góry przepraszam jeśli jest już taki temat, aczkolwiek szukałem i nie znalazłem. Jestem nowy w airsofcie i chciałbym zdobyć jakieś opinie o tej replice: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1671&name=G&G_-_Top_Tech_-_RK47_Wood_-_Blow_Back. Czy miał ktoś z nią styczność, co o niej sądzicie, jak sprawuje się blow back? I jeszcze takie idiotyczne pytanie... czy taki akumulator zmieści się w replice http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=9718&name=VB_Power_-_Bateria_AEG_-_9,6V_-_5000mAh_-_Large (przepraszam, ale sklep mi nie odpowiedział a nie chcę kupować nie będąc pewnym) Dziękuję i pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
michal34343 Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 (edited) zamiast kupować baterie nimh za 240 to lepiej kup imaxa b6 i lipo turnigy wyjdzie cię podobnie lub ciut taniej a będziesz miał porządną ładowarkę i mocną baterie o małych wymiarach która na pewno zmieści się w tym ak. Edited November 16, 2012 by michal34343 Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Pomijając fakt, że 5000mAh to przegięcie w warunkach ASG. Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Dlaczego przegięcie? Nie bierzesz pod uwagę tego ,że większa pojemność wiąże się z większą wydajnością prądową? Ale fakty są takie ,że lipo i imax czy podobne imaxowi ładowarki to lepsze rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Nie biorę, po przy takiej pojemności bez sensu jest używać akumulatora w replice. Marnowanie jej potencjału. No, chyba że na kilkudniowe akcje, wtedy będzie należycie używana. Quote Link to post Share on other sites
Fawkes Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 dzięki za rady, a jakie napięcie będzie lepsze do tych LiPo, 7,4V czy 11,1V? Dodam, że replika będzie podkręcona do ~410 fps na M120 Quote Link to post Share on other sites
Malvin Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 7.4v 20C 2200mAh w zupełności wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Fawkes Posted November 17, 2012 Author Report Share Posted November 17, 2012 jeszcze jedno idiotyczne pytanie... jesli jest napisane, że pasują baterie large to chodzi o wtyczkę large tamiya? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 (edited) Niet."Bateria Large" to pakiet na dużych ogniwach,albo po prostu duży pakiet,a np mini na małych ogniwach(Ni-Mh,Ni-Cd).Oczywiście może mieć wtyk large,ale z reguły są to tamiya mini. Edited November 17, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Fawkes Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 dzięki za pomoc i cierpliwosc ; ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts