dr Ziolo Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Siema ludzie, posiadam takową replikę (wszyściutko stockowe) i po roku zaczyna mi się ona troszkę psuć (selektor ognia głównie). Stąd moje pytanie, jak żyć? Zacząć z nią się bawić czy jednak odpuścić sobie i zacząć zbierać na coś nowego? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Selektor ognia? A dokladniej co sie dzieje? Jesli na semi wali automatem to usterka latwa do usuniecia. Wystarczy prawdopodobnie wymienic przerywacz najlepiej na stalowy. Np: http://gunfire.pl/product-pol-1152197273-Przerywacz-trybu-ognia-do-GB-v-2.html Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted November 16, 2012 Author Report Share Posted November 16, 2012 To, że na semi wali auto to jedno, a drugie to to iż chyba selektor nie lubi się trzymać jednej pozycji, bo lata jak szalony. Raz safe, raz semi, raz auto i to wszystko bez mojej ingerencji. Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Wymień łącznik okablowania 5zł Dokręć krzywkę ( takie coś co jak wyciągniesz GB, to po wewnętrznej stronie body będziesz miał śrubkę, wystarczy dokręcić i nie powinien sam latać, jak problem będzie się powtarzać to wymień płytkę selektora) Quote Link to post Share on other sites
SETLIK Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 (edited) Witam ,mam replikę M4A1 (BOYI)Fulll Metal .Problem jest taki że jak oddaje sztrzał to jest wszystko OK ,ale gdy załaduje kulki to broń nie strzela i wydaje głos tak jak by była zatkana.Czy mogę to jakoś sam naprawić?,czy raczej czeka mnie SERWIS ? :icon_mrgreen: Edited January 15, 2013 by SETLIK Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 15, 2013 Author Report Share Posted January 15, 2013 Jak masz mozliwosc to sprobuj na innym magazynku, bo moze podaje do polowy a dalej nie chce :) Quote Link to post Share on other sites
SETLIK Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Jak masz mozliwosc to sprobuj na innym magazynku, bo moze podaje do polowy a dalej nie chce :icon_smile: własnie jest lipa bo nie mam dostępu do innego magazynku :icon_confused3: ,a istnieje inny problem od magazynka ? :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted January 15, 2013 Author Report Share Posted January 15, 2013 Skręć Hop-Siupa do 0 i wtedy spróbuj. Jak umiesz to rozbierz replikę i porządnie wyczyść lufę i komorę HU. :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts