orson06 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 witam chcialbym sie dowiedziec czy cm 028 na łaczeniu korpusu z lufa (te dwa osobne moduły) czy ma tam jakis wyczuwalny luz?? nie jest to duzy luz ale czuc (u mnie) ze delikatnie gibie sie a u Was? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 (edited) witam chcialbym sie dowiedziec czy cm 028 na łaczeniu korpusu z lufa (te dwa osobne moduły) czy ma tam jakis wyczuwalny luz?? nie jest to duzy luz ale czuc (u mnie) ze delikatnie gibie sie a u Was? BRAK LUZU--------------------------------------LUZAK--------------------------------------TOTALNY LUZ to jest skala luzu w replikach. Te od Cymy są o tyle magiczne, że co egzemplarz - inny poziom luzu. Skopiuj proszę skalę i zaznacz przy pomocy '*' gdzie jest luz Twojej repliki, a postaram się pomóc. Edited November 18, 2012 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
orson06 Posted November 18, 2012 Author Report Share Posted November 18, 2012 na laczeniu miedzy szczerbinka a pokrywa komory zamkowej jak lufe dociskam na dół to pojawia się ok 2mm luz ale tylko tam bo dół trzyma sie sztywno, to normalne?? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 na laczeniu miedzy szczerbinka a pokrywa komory zamkowej jak lufe dociskam na dół to pojawia się ok 2mm luz ale tylko tam bo dół trzyma sie sztywno, to normalne?? Bez zaznaczenia na skali nie jestem w stanie Ci pomóc.* Tak, to norma w cymach. dokręć wszelkie śruby. Jak nie pomoże - kup inną replikę, podłóż izolkę albo przywyknij. *Tekst napisany kursywą to ironia. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted November 18, 2012 Report Share Posted November 18, 2012 Cm.028, jak i wiele innych, chińskich replik ma to do siebie ,że po pewnym czasie zaczyna "klekotać". Można kombinować z podkładaniem izolki i dokręcaniem śrub. Efekty bywają różne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts