ReMix15 Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Witam, Szukam klamki do ok 200 zł - aep czy gg ? Czy gg w tej cenie będzie dobrym wyborem? Myślałem nad cymka 030. Ogólnie co najlepsze to wezme, klamka do cqb jako boczniak. w miarę zgrabna - nie chce boczniaka rozmiarow desert eagle'a ;) Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Glock z cymy to klasyka sportu. Jeśli zależy Ci na przyzwoitych osiągach za rozsądną cenę, do tego z niskimi kosztami eksploatacji i możliwością użytkowania repliki przez cały rok, to lepiej trafić nie mogłeś. Jeśli jednak z jakiś względów czujesz miętę do replik gazowych, ale na początku nie chcesz zbytnio szaleć z kasą, polecam repliki STTI np: TA Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 21, 2012 Report Share Posted November 21, 2012 Glock cymy to nie są przyzwoite osiągi. Glock cymy to jest 180fps. Koszty eksploatacji faktycznie są niskie. Quote Link to post Share on other sites
AroBron_pl Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Zgadzam się,w przypadku Glock cymy faktycznie koszty eksploatacji są niskie i jako pierwsza broń w podanym budżecie cenowym,myślę ze spokojnie się sprawdzi. Daj znać na co ostatezcnie się decydujesz. Quote Link to post Share on other sites
ReMix15 Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 (edited) @ K272 Dlaczego polecasz klamke która kosztuje ok 100zł a ja na ten cel mogę przeznaczyć 200 ? :icon_smile: Czy w ogóle gazówkę za ok 200zł warto się pchać ? Co jest mniej awaryjne w tym przedziale cenowym ? Ew. czy warto dopłacić do http://gunfire.pl/pr...oletu-CZ99.html w porównaniu do cymki ? Edit: Nie potrzebuje jakiejś super zabójczej klamki, chce boczniaka tylko do budynków, gdzie nie mogę używać mojej głównej repliki. Edited November 22, 2012 by ReMix15 Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 (edited) Ta CZ to Sig z napisem CZ na zamku. Moim zdaniem się nie opłaca, do Glocka lepsza dostępność części. Poza tym, niedostępna w magazynie. Edited November 22, 2012 by Pan_Flint Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 @ K272 Dlaczego polecasz klamke która kosztuje ok 100zł a ja na ten cel mogę przeznaczyć 200 ? :icon_smile: Bo to dobra klamka jest (gaziak STTI)! Dokup do niej gaz, kulki, zapasowy magazynek i może Ci te 200zł wystarczy, a może już nie... Zauważ też, że polecałem Ci glocka cymy, który idealnie wpasowuje się w Twój przedział cenowy. 200zł to tak ani w prawo, ani w lewo. Na coś solidnego, nowego i markowego to za mało, chyba że kupisz używkę - wtedy jednak masz duże szanse na problemy z serwisowaniem. Wydać 200zł na słabej jakości klamkę zawsze możesz. Ostatecznie to Ty będziesz później na nią psioczył, nie ja. Quote Link to post Share on other sites
ReMix15 Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 Czyli ZS99 (Sig) < Cyma 030 teraz co będzie mniej awaryjne aep (cyma 030 lub zs99) czy gaziak (np podany przez K272)? Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 I tu i tu loteria. Weź to co bardziej będzie Ci się podobać. Quote Link to post Share on other sites
ReMix15 Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 (edited) Ok. Jeszcze ostatnie pytanie czy jest jakiś lepszy gaziak od tego STTI do ok 200zł ? nie chce zakładać nowego tematu ale wie ktoś może jak założyć pas do ak74su (dokladnie boyowski bardzo podobny do tego http://nokautimg3.pl/p-6a-a4-6aa45215a2787350867e81344743546e500x500/zawieszenie-taktyczne-asg-2-punktowe-ak47.jpg). Edited November 22, 2012 by ReMix15 Quote Link to post Share on other sites
Leebre Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 no to sie moze zrehabilituje. ja uzywam czegos takiego o: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152191466-Pistolet-GC105.html i jestem bardzo zadowolony puka az milo i co ze plastik i ze nie ma bb jak dla mnie spelnia swoje przeznaczenie i jest dostepny na kazda kieszen. Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 ja uzywam czegos takiego o: http://www.sklep.air...olet-GC105.html i jestem bardzo zadowolony puka az milo i co ze plastik i ze nie ma bb jak dla mnie spelnia swoje przeznaczenie i jest dostepny na kazda kieszen. Nie miałeś z tym problemów? Pytam o magazynki na kapsuły CO2. U znajomych kilka już poleciało do kosza, bo podczas przykręcania kapsuł zwyczajnie pękały. Problem udało się rozwiązać kupując magzynki na GG... Quote Link to post Share on other sites
Leebre Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 mam 3 magi do tego i nie narzekam. wiadomo że kapsułke trzeba wkręcać z wyczuciem i że tryby przy mechanizmie wkręcania są metalowe ale raczka (tzn ten chwyt którym krecimy) jest plastikowy i prędzej czy później się wyrobi ale póki co odpukać jest dobrze, magazynki są szczelne a sam gun puka aż miło. śmiało moge polecić byle by nie bawić się w desperado i nie wyżucać magazynka na ziemie z metra wysokości bo go szlag trafi:P Quote Link to post Share on other sites
Leebre Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 a najlepiej to zrobić taki motyw żeby naostrzyć troszkę iglice przebijającą kapsułę wtedy zmniejsza się opór podczas przebijania aluminiowego wieczka i nie trzeba używać sporo siły żeby dokręcić ją tak jak należy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts