Akihito Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Witam chcę skorzystać z promocji w Gunfire.pl [-23%] i zakupić elektryka budżet [400 zł przed przeceną a po przecenie 300 z malutkim hakiem] i tak zastanawiam się po między kilkoma replikami http://gunfire.pl/product-pol-1152189530-Replika-pistoletu-maszynowego-JG067MG.html więcej fpsów niż druge mp5 ale mniejsza bateria http://gunfire.pl/product-pol-1152189563-Replika-pistoletu-maszynowego-JG070MG.html większa batka o 10 mniej fps :( http://gunfire.pl/product-pol-1144793020-Replika-karabinka-szturmowego-CM028.html zwykła cymka http://gunfire.pl/product-pol-1152193303-Replika-karabinu-szturmowego-CM028A.html wersja z szyną RIS Teraz moje pytanie która z replik będzie najbardziej optymalna, najmniej awaryjna, będzie posiadała wystarczającą pojemność na duże akumulatory chyba że lipo są tak małe że nie ma różnicy ? A jak z gearboxami które bardziej się będą nadawać bo chciałbym po 12 mies zmienić sprężynę aby osiągnąć te 400 fps. Wytrzymałość body. Ta szyna RIS w AK nadaje się do czegoś czy jest tylko do wymiany? Proszę tutaj o wyjaśnienie dlaczego np lepiej brać cymę a nie jg albo na odwrót ponieważ nie chce postów w stylu bierz cyme.... Z góry dziękuje za pomoc Quote Link to post Share on other sites
bartosz8462 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Gearbox-y w tych broniach powinny wytrzymać M120 więc z osiągnięciem 400fps nie będzie większego problemu. Ja używam broni od JG i nie powiem nic złego na nią, Cyma i JG to dwie konkurencyjne firmy, które starają się być sobie równe. Teraz Twój wybór...wolisz mp5 czy kałacha? Jak odpowiesz to zaczne wypowiadać się do danej broni, bo miałem z nimi kontakt. Quote Link to post Share on other sites
Akihito Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 Szczerze ;D myślałem że mp5 schowam do plecaka ale przeczytałem długość i już mi ten pomysł odpadł zastanawiałem się na tym AK z RIS bo zawsze można by było zamontować latarkę czy coś bo nie wiem czy do mp5 są jakieś szyny RIS ? Po za tym myślałem przyszłościowo skoro mp5 ma gb v2 to mógłbym kupić korpus stalowy z m4 lufę precyzyjną i mam m4, dobrze myślę ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 No korpus stalowy do M4 spokojnie ogarniesz, mogę Ci trochę łyżek na przetopienie wysłać, a foremkę z piaskownicy się zajuma. Quote Link to post Share on other sites
bartosz8462 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Przepraszam ale jak Ty chcesz zrobić m4 z mp5? Quote Link to post Share on other sites
Akihito Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 Dobra uznajmy że tego nie było,nie będę się dalej błaźnił. A jak wygląda z miejscem na baterie bo w przyszłości chciałbym kupić Lipo ponieważ słyszałem o nich dobre opinie lipo spokojnie wejdą do tych replik czy będę musiał coś kombinować? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Dobra uznajmy że tego nie było,nie będę się dalej błaźnił. A jak wygląda z miejscem na baterie bo w przyszłości chciałbym kupić Lipo ponieważ słyszałem o nich dobre opinie lipo spokojnie wejdą do tych replik czy będę musiał coś kombinować? Jeżeli wejdzie tam NiMh, nie mówiąc o NiCd, to lipo zapewne również. Quote Link to post Share on other sites
Akihito Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 Dobra Lesio to co uważasz o tych cymkach o co mp5 ? Bo dla mnie to obojętne która z nich jeśli chodzi o wygląd Quote Link to post Share on other sites
bartosz8462 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Lesio ma racje, chyba że wtyczki będą inne ale wątpie, a nawet jeśli to można taką wymienić. Do mp5a4 wejdzie większa bateria bo mieści się ona w kolbie. To ja także się wypowiem, ja osobiście brałbym mp5, jest lżejsze, mniejsze, dobre pod tuning tak samo jak kałachy, fps-y zadowalające tylko magi mniejsze. Ale mam sentyment do mp5 nie przepadam za kałachami. A tylko nie brałbym na Twoim miejscu mp5s6 tego z tłumikiem...szybko kolba się w nich łamie. Quote Link to post Share on other sites
Akihito Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 Chodzi ci o tego 67MG ? No w sumie z racji tej poręczności też jestem za ale ta cymka kusi szyną RIS jak to jest z mp5 idzie jakoś zamontować szynę RIS czy nie bardzo ? Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Sam polece ci MP5 jg, mam, miałem bo teraz na sprzedaż po kupnie rk'i ale to tylko dlatego, że nie mam gdzie trzymać :) Bardzo fajna replika, kupiłem używkę i się bardzo cieszie, miałem lekko tuningowane, mierzone 395-400 fps na 0.2g pięknie, celnie strzela, naprawdę lekka (ma korpus z tworzywa, minus) ale jest naprawdę dobrą repliką, a jeśli chcesz lipo, to licz się z kosztem kupienia ładowarek do niej :) cena 100-150 zł. Osobisićie polecam MP5 JG, cm 028 też dobra replika no ale, ja wole coś innego :) Quote Link to post Share on other sites
bartosz8462 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Do mp5 można kupić chwyt przedni z szynami ris. Quote Link to post Share on other sites
Akihito Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 Aha no ok to fajnie a jaka jest ta różnica w kulkach na magi ? duża ? Bo chyba decyduje się na zakup http://gunfire.pl/product-pol-1152189563-Replika-pistoletu-maszynowego-JG070MG.html bateria pojemniejsza bo 1500mAh. Tak wiem że ładowarka droższa ale to bateria podobno na przyszłość ;] i chyba warta swojej ceny prawda ? Quote Link to post Share on other sites
bartosz8462 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 A mówisz teraz o tej baterii LiPo? Czy o stockowej? Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Lipo - tak, lepsza :) A co do magazynków zależy, dwukumorowy do MP5 mieści 400 kulek, tyle co lepszy hi cap do AK 47 (niektore mieszczą 700 kulek) ale nie martwiłbym się o to. Kulek starczy :) Zwykly hi cap do mp5 ma 250 kulek o ile się nie myle. Quote Link to post Share on other sites
Akihito Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 O stockowej lipo to ;D pod koniec przyszłego roku. Czyli jak replika według was się nada ? http://gunfire.pl/product-pol-1152189563-Replika-pistoletu-maszynowego-JG070MG.html Quote Link to post Share on other sites
bartosz8462 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 LiPo to dobry wybór, tak hi-capy do mp5 mają 250-260 kulek. Teraz wybór zależy od Ciebie...ale nie długo bo jak się nie zdecydujesz na batkę to stockowa padnie po miesiącu albo dwu. Moja padła po trzech. Bo stockowa jest tylko na rozruch broni. Tak to mp5a4 nada się dobrze do lasu i do CQB...chyba że na początku wstawisz mocniejszą sprężynę to CQB odpada. Polecam tą broń, chińczyk ale dobry. Quote Link to post Share on other sites
Akihito Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 No cóż pomyślimy 3 mies to akurat będą moje urodziny no w sumie 4 ;] więc może da rade i wtedy zobaczę. Na razie chcę kupić dobrą baze mieć replikę dobrą potem się o reszcie pomyśli bo moja pompka to kiepska jest na elektryki Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Akihito a ile masz pieniędzy do wydania. I co chcesz oprócz repliki kupić. Bo jeżeli uzbierasz 500pln to jest już sens inwestować w lepszą replikę niż 028ka czy mp5 jg Quote Link to post Share on other sites
bartosz8462 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Pompki mają marne szanse z elektrykami ale tą mp5-tką dasz rade. Ja sam mam giete od JG i też bym Ci ją polecił ale ma g36c mają troche problemy z bateriami bo maja mało miejsca na nie. Gieta jest cięższa od mp5 ale chyba mniejsza bo po złożeniu kolby wychodzi 50cm. Quote Link to post Share on other sites
Akihito Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 Wybacz że cię zmartwię ale tylko replikę bo okulary ochronne mam mundur też. I resztki forsy właśnie chce przeznaczyć na replikę. Mam 300 zł z haczykiem ale w Gunfire od jutra jest przecena -23% Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Jedyna wada tej MP5-JG w stosunku do AK-CM to gearbox v2. V2 jest bardziej podatny na pekanie niz V3 Quote Link to post Share on other sites
bartosz8462 Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Tak to prawda ze gearbox v.2 jest bardziej podatny na pękanie, to z racji jego budowy. Quote Link to post Share on other sites
Akihito Posted November 22, 2012 Author Report Share Posted November 22, 2012 Tak z ciekawości to http://gunfire.pl/product-pol-1152198363-Krotki-podwojny-magazynek-do-MP5-.html są te podwójne magi ? bo tutaj piszę że pojemność 250 kulek to jednego czy obu xD ? Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 dałeś linka do krótkiego :) http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3526 to jest długi, podwójny, znajdziesz taniej, ale ja ci polecam zwykłę magazynki jakoś miałem problem z tym podwójnym, nie wiem czemu nie podawał kulek zawsze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts