nopel Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Witam. Długo się nie nacieszyłem.. Cóż, aku naładowałem, odpakowuje karabin, z uśmiechem na twarzy mówię sobie - Dobra, kilka kulek na semi na początek. Po kilku kulkach karabin przy oddawaniu strzału wydał taki dziwny jakby krótki dźwięk strzału, tak jakby nie do końca nacisnąć spust (jest niestety taka możliwość, że spust nacisnąłem nie do końca a tylko go musnąłem, następnie zdziwiony nacisnąłem spust jeszcze raz, i karabin tylko wydał taki 'cyk' z silnika. Zdjąłem rękojeść, silnik nie śmierdzi spalenizną, nic się nie grzeje, a w momencie nacisniecia spustu tylko leciutko się poruszył i to cyknięcie. Coś sie zablokowało ewidentnie.. Nie mówicie że zębatki.. Niby mam replikę na gwrancji, ale ludzie, wytrzymala 5 strzałów, no może 10! pS: Po wyjęciu magazynka wyleciało jakieś kilka kulek (a wcześniej przy wyjmowaniu magazynka wylatywała 1-2) Próbować robić coś wyciorem? Pozdrawiam... Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Jak już pisałem zmień baterie i po problemie. Temat się już powtarza nie jednokrotnie. Stockowe baterie są do bani (pewnie masz od boya taką zieloną) Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Nopel, ale spamujesz to biedne forum, dziś Ci zobaczę tego rk i będzie po problemie,albo batka ( choć nie wiem jakie mają stocki boja) i się ogarnie giwere. Quote Link to post Share on other sites
nopel Posted December 2, 2012 Author Report Share Posted December 2, 2012 (edited) Bateria? O.O NIGDY bym nie pomyślał... Tak, taka zielona 1500maH myślałem jeszcze nad ustawieniem dosicku silnika, ale skorko mówisz o batce, to sprawdze. EDIT: 1200mah jednak Taka tylko że stick: EDIT 2: Ale jak bateria.. przecież silnik czuć że ma moc, bo tak jak mówiłem, słychać cyknięcie, i na dodatek na rękojeści czuc takie lekkie stuknięcie, świadczące o tym że silnik chce ale nie moze, i lekko rusza się w obudowie.. Edited December 2, 2012 by nopel Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Zmieńcie baterie na coś lepszego lub naładujcie tamta i sprawdźcie raz jeszcze... Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 Jak masz od kogo to spróbuj sprawdzić na innej baterii wtedy będziesz wiedział na pewno,ale to raczej jest bateria. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 To na 100% bateria miałem 2 sztuki rk na stockowych batkach i w każdej to samo. Quote Link to post Share on other sites
nopel Posted December 2, 2012 Author Report Share Posted December 2, 2012 Koledzy NIESAMOIWCIE dziękuję, doładowałem stockowe aku i o dziwo repka strzela jak się patrzy, a szczerze w to wątpiłem, myślełm że to coś poważnego. Pozdrawiam. PS: Jaką polecacie batke do neigo, oczywisćie stick? Nie li-po, ponieważ nie stać mnie na lipo i ładowarkę.. :( Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 LiPo pod dekiel Turnigy Nano 7,4V jakieś 55zl plus ładowarka do lipo kolo 40zl Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 2, 2012 Report Share Posted December 2, 2012 W rk-03 mam obecnie firefox 2000mAh 9.6V i springa 120, chodzi jak kosiarka :) Na biegu zmień tłok bo się posypie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts