Obi-Wan Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 (edited) Kupiłem sobie na Azteko na promocji rebrandowane low-capy BOYI. Metalowe stanagi. Podają dobrze, problem jednak w tym, że podczas wyjmowania z gniazda magazynka lubią sobie wyskoczyć ze skorupy. A wszystko dlatego, że NIE są na dole przykręcone śrubeczką do skorupy, więc trzymają je tylko te dwa dzyndzelki po bokach. A dziurki na śrubkę na dole w magu oczywiście nie ma (w skorupie jest). Mogę zapodać zdjęcia, jak chcecie Jakieś pomysły? Edited December 4, 2012 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 1. przykleić. 2. wywiercić dziurkę i przykręcić można od boku w dowolnym miejscu, lub od spodu. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 4, 2012 Author Report Share Posted December 4, 2012 1. Wolałbym mieć możliwość wyjęcia maga ze skorupy i rozłożenia w razie zacinki czy potrzeby przeczyszczenia. 2. Nie w dowolnym - przewiercenie się przez tunel z kulkami to niezbyt mądre posunięcie ;] Ale ogólnie pomysł dobry, warty rozważenia Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Ja w moich bojach dałem modelinę , trzyma się a w razie czego odpowiednia siła wyciąga wkład ze skorupy :teethh: Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Ja ponapychałem między skorupę a magazynek poskładanych kartek i porobiłem ładne zabezpieczenia produktem firmy CTI*. I działa :) cti - czarna taśma izolacyjna :) Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Ad 2. No tak oczywiście dowolne z wyjątkiem tunelu. Uznałem to za tak oczywiste, że nie trzeba pisać, ale jednak trzeba. Moje się trzymają, ale w 2 się połamały te zaczepy, to jak Andzia ponapychałem kartek i nawet bez taśmy się trzyma. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted December 4, 2012 Author Report Share Posted December 4, 2012 W sumie może faktycznie odwalę prowizorkę zamiast bawić się w wiercenie czy coś, bo magi wypadają ze skorupy tylko czasami - nie każde wyjęcie maga z gniazda skutkuje "rozdzieleniem" obu elementów Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 izolka na górze. stara sprawdzona metoda. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts