TheBigos28 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Witam! Dotarła do mnie dzisiaj przesyłka, wymieniona wyżej replika CM.028, wersja Tactical. Rozpakowałem, naładowałem baterię i wyszedłem postrzelać. Mój problem polega na tym, że po "wystrzeleniu" jednej kulki, replika przestała pracować. "Wystrzeleniu", bo było słychać dźwięk mechanizmu, jednakże kulka nie została wyrzucona. Przy każdym kolejnym naciśnięciu spustu nie słychać już kompletnie nic. Po wyciągnięciu magazynka, wypadło kilka kulek, podejrzewam, że z repliki, nie z magazynka. Z góry dzięki za jakiekolwiek próby pomocy :) Link to post Share on other sites
P&P Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Normalne że kulki wypadają z repliki jeśli wsadzisz pełny magazynek. Jeśli nie słychać nawet "cykania" silnika to sprawdź wszystkie przewody bo nie dopływa prąd. Obstawiam że któraś wsuwka silnikowa się zsunęła. Link to post Share on other sites
TheBigos28 Posted December 4, 2012 Author Report Share Posted December 4, 2012 Przewody sprawdzałem na początku - tam raczej wszystko jest w porządku. Co do wsuwki silnikowej - co dalej powinienem robić? Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 A jakich kulek używałeś? Nowi mają tendencję do używania takich pomarańczowych kulek, one powodują zacięcia. Link to post Share on other sites
P&P Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Nie wystrzelił ani razu to co kulki? Same z paczki wylatują? Odkręć chwyt pistoletowy, nie wiem jak jest w cm0.28 ale pewnie podobnie jak w rk od boyi. Na dole chwytu masz śrubkę na wkrętak, odkręć ją, i zdejmij chwyt zobacz czy wsuwki są na swoim miejscu. Jeśli problem dalej będzie istniał, sprawdź wszystkie wtyczki. Link to post Share on other sites
TheBigos28 Posted December 4, 2012 Author Report Share Posted December 4, 2012 Używałem kulek dołączonych do repliki, z tego co wiem to są kulki bezszwowe, a więc takie jakie powinny być, wg instrukcji, używane do tej repliki. Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Kulki dołączone do repliki nadają się najlepiej do kosza, na śmieci. Jak kolega wyżej pisał sprawdź wszystkie wtyczki. Link to post Share on other sites
Alanos Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Zawsze możesz dać od razu na reklamację. Link to post Share on other sites
TenTutaj Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 Dokładnie ten sam problem mam z moim RK-06W [bOYI] który również dzisiaj przyszedł na razie ładuje baterię zobaczę czy to nie jej wina Link to post Share on other sites
P&P Posted December 4, 2012 Report Share Posted December 4, 2012 O rk w ciągu tego tygodnia pisałem z 7 postów.......... Nie chce się szukać. Kulki z repliką nadają się, owszem, ale do śmieci, albo i nie bo szkoda miejsca. Jak silnik nie cyka nawet to trochę logiki że prąd nie idzie, takie proste prawda? A jak cyka to zacząć najpierw baterii, szczególnie w RK od BOYi. Link to post Share on other sites
TheBigos28 Posted December 4, 2012 Author Report Share Posted December 4, 2012 Temat do zamknięcia, gdyż problem rozwiązałem. Wina leżała po stronie jednego przewodu, który okazał się lekko przerwany. Nakierował mnie post użytkownika P&P, bo to właśnie w okolicach silnika kabel był wadliwy - dzięki! Reszcie również bardzo dziękuję za pomoc. Link to post Share on other sites
Recommended Posts