jacfox83 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 mam takie pytanie,noszę okulary i zastanawiam się co w tej sytuacji kupić dla ochrony oczy. Myślałem o masce. Czy może są np. gogle przeznaczone dla "okularników'. ;) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Witaj. Okularnicy mają w zasadzie trzy podstawowe opcje: 1. Okulary korekcyjne + gogle. Wiele jednak zależy od kształtu okularów korekcyjnych jakie nosisz. 2. Soczewki do oczu + dowolna ochrona wzroku i problem znika. 3. Okulary ochronne z wkładkami korekcyjnymi. http://forum.wmasg.pl/forum/379-ochrona-oczu-i-twarzy/ W tym dziale użytkownicy dzielą się spostrzeżeniami na temat różnych typów ochrony wzroku. Jeszcze dwie rady: 1. Pamiętaj aby używać tylko atestowanej ochrony wzroku! 2. Maski z siatką zamiast wizjera nie chronią oczu w dostatecznym stopniu. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Jednym z wyjść są okulary/gogle z możliwością zamontowania wkładek korekcyjnych ale nie dosyć że same gogle są drogie to i jeszcze dodatkowo trzeba u optyka wyrabiać szkła, możesz też zakupić gogle Ess NVg lub LandOsy pod które mieszczą się okulary. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Pod NVG okulary raczej nie wejdą. Quote Link to post Share on other sites
jacfox83 Posted December 6, 2012 Author Report Share Posted December 6, 2012 Dziękuję za odpowiedzi,wykorzystam na pewno. Zobacze jeszcze co mi "powie" google i dopasuję do moich szkieł korekcyjnych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts