Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam was drodzy maniacy mam pewien problem odnośnie cm 031 kolega dał mi swoją cyme i parę części. Po włożeniu ich ładnie założyłem drugą częśc gb i tu nasuwa się moje pytanie podczas strzelania gb chodzi tak jak powinien tylko kiedy puszczam spust słychac taki nie przyjemny odgłos coś w tylu szarpania chocby ktoś piłę spalinową odpalał coś w tym stylu i to na ogniu poj i ciągłym po puszczeniu spustu. Z góry dziękuje za pomoc.

Dread jeżeli chodzi ci o taki metalowy haczyk z taka sprężynką która jest przy pierwszej zębatce to to mam ją dobrze założoną ale brak mi jednej podkładki z środkowej zębatki i to chyba będzie tego przyczyna że to ma taki dziwny odgłos na końcu strzelania. Chyba ze tą zapadkę mam zle założoną ale w co wątpię.

Antyreversala się nie da źle założyć- no chyba że ktoś jest bardzo ale to bardzo zdolny. Może inaczej. Złóż gearbox i naciągnij zębatki palcem, zobacz co się będzie działo, jak przyświecisz to powinieneś zobaczyć czy pierwsza jest dobrze spodkładkowana.

Zrobię tak w ta środę dostane replikę od kumpla jeszcze raz po to by usunąc usterkę włożę ta jedną podkładkę tam gdzie jej brakuje i zobaczę czy pomogło. Jeżeli nie pomorze to nagram dzwięk i wrzucę go tu jeszcze was poinformuję czy pomogły mi wasze rady na temat podkładkowania to do środy.

Edited by Prokowal

Witam was, no to tak dostałem replikę od kumpla zajrzałem po raz kolejny do gb i co się okazało. sprężynka z anti została zniszczona taki mały pręcik który był był oparty o szkielet gb złamał się i to powodowało ten taki dzwęk. Kolega już zamówił zestaw sprężynek do gb myślę ze po wymianie tego ten głos z gb po puszczeniu spustu zniknie. Bo chyba raczej nic innego nie będzie powodowac takiego dzwięku