armirion Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 kupilem nowke Li-Po Turnigy 1300mAh 2S 25-50C i mam zapytanko jaki lipo alarm mi wystarczy ! http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=lipo+alarm czy http://allegro.pl/vb-alarm-li-po-buzzer-7-4v-11-1v-i2839133142.html dycha roznicy a jak ma roznic sie wygladem to biore 1 ;p Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Wystarczy Ci miernik napięcia z wyświetlaczem LCD. Bardziej funkcjonalny od tych dziwactw, które są w dodatku nieprecyzyjne. Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted December 10, 2012 Report Share Posted December 10, 2012 Osobiście używam Li-po alarmu z wyświetlaczem LCD podwójnym buzzerem i możliwością ustawiania dolnego progu rozładowania, i jestem bardzo zadowolony. Urządzenie takie jest nie wiele większe od przeciętnego a posiada wiele zalet. Kosztował mnie on z tego co pamiętam ok 30 zł u Vip-a. Szczerze polecam, o ile jest gdzie w replice schować. Ja po walce z piłkami i pilnikami schowałem pod stopką kolby SF, zachowując przy tym możliwość regulacji. Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 (edited) Kurczę, czyli muszę dać ponad 30 zł mówicie? I żeby miał LCD wyświetlacz, a on wtedy zapipczy jak spadnie batka pod niebezpieczny stan? A i nie odp. mi czy muszę szukać lipo alarmu pod moją batkę 7,4 i 11,1? Pisz po polsku. Edited December 11, 2012 by seger Ortografia Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Sam używam ponad 8 pakietów różnego rodzaju Lipoli. Mam również buzzer (czyt. alarm do lipo) i uważam ze jest on zbędny. Podczas używania lipo można spokojnie określić czy bateria jest wyładowana czy też posiada jeszcze trochę mocy, wystarczy dobry słuch oraz patrzeć na zachowanie się repliki (zaczyna wolniej strzelać/reakcja na spust jest mniejsza).. Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Oczywiście że można wyczuć kiedy bateria siada, ale wymaga to pewnego doświadczenia ze strony użytkownika, dlatego polecam się zaopatrzyć. Quote Link to post Share on other sites
armirion Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 heh i na jakiego lipola kupowalem o tak malej pojemnosci =/ nie dosyc ze dodatkowe koszty to zawracanie dupy sobie podczas strzelania Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts