Snipernr1 Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Witam. Problem polega na tym że tracę do 40 fps na połączeniu komora HU a GB. W replice siedzi BU a nie ma dłuższych dysz z BU do AK. Potrzebuje dorobić klocek dociskający komorę do GB. Pytanie do Was; -Jaki materiał lub z czego najlepiej taki klocek dorobić. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Wstaw sprężynę na lufe wewnętrzną. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 Domyślam się, że komory HU nie zamierzasz przykręcać do lufy swojego AK-74. Drewno. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 11, 2012 Author Report Share Posted December 11, 2012 Wstaw sprężynę na lufe wewnętrzną. Jeżeli chciałbym wstawiać sprężynę to nie pytałbym o klocek. Domyślam się, że komory HU nie zamierzasz przykręcać do lufy swojego AK-74. Drewno. Zamierzam ale jest to AK-47 w temacie zabrakło "M". Poszerzę otwory montażowe na komorze (owal), ewentualnie dodam podkładki. Luz między elementami HU/GB jest w granicach max 1,5 mm więc powinienem się wyrobić. Wstępnie rozwiązanie znalazłem. Kupiłem klocki dociskowe od modeli np. 040, 045- pasują a ewentualny luz wyrównam podklejeniem kawałka z karty np. płatniczej. Jak zrobię dam znać jak magi podają . A wracając do tematu myślę że jakbym sam robił klocek to wstępnie wykonał bym go z PcF2. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 (edited) Pomysł dobry, najlepiej tak jak wyżej - z twardego drewna jakiegoś kawałka platisku + piłowanie. Edited December 11, 2012 by P&P Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 11, 2012 Report Share Posted December 11, 2012 No to AKM :D. Daj znać, jeżeli problem uda się rozwiązać. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 A nie powinieneś w 04x (tu 048M) mieć elementu blokującego/dociskającego w kształcie litery L? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Nie ma czegoś takiego jak np. w 040. Komorę przykręca się do przedłożenia ( w komorze zamkowej) lufy zewnętrznej . Edyta: Magi CYMY hi-cap jak i mid-cap bez problemów podają ammo G&G przy rofie 18 rps. Klocka nie trzeba było podklejać-zyskałem na tym 45 fps. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts