Łaper Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 (edited) Witam. Mój kolega ma glocka 19 ksc z plastikowym zamkiem. I wczoraj gdy chciał postrzelać okazało się że pistolet nie przeładowuje się sam po każdym strzale. Zamek tylko lekko mu się porusza do tyłu ale nie wystarczająco aby przeładować pistolet. Pomyślałem że może dzieje się tak dlatego że magazynek jest tak jakby za nisko i gaz ucieka. i to jest chyba to. Gdy strzelam i magazynek dopcham w górę pistolet strzela normalnie. Co może być tego przyczyną? Może jakąś część trzeba wymienić? Ja mam takiego samego glocka nawet bardziej zniszczonego i takie coś mi się nie dzieje. Edited December 12, 2012 by Łaper Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 (edited) Norma. Rozmontuj i wyczyść całość na wstępie. Pod BBunit dajesz podkładki, około 0,5mm wystarczy. Następnie sprawdzasz czy pomogło (jak nie to wymień zatrzask magazynka na nówkę). Następnie- jak już działa- sprzedajesz w cholerę bo za pół roku czy rok będzie dokładnie to samo i kupujesz coś innego. Edit- sprawdź jeszcze zbijak zaworu, często pęka. Jak pekł- wymień i jak wyżej. Edited December 12, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Łaper Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Hmm. Nie znam się aż tak bardzo na replikach. Tym bardziej na gazowych. Co to jest bbunit? Zbijak zaworu jest ok już go sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Znaczy rozkręciłeś mechanizm kurkowy i zmontowałeś go z powrotem za pierwszym razem i bez problemów? Szacun :D, mi się to udało po trzech godzinach hehhehe za pierwszym razem. BBunit to to w czym siedzi cylinder, tłoczek BB i sprężynki cylindra. Ten moduł z tyłu zamka, wyłazi jak odkręcisz szczerbinę od dołu zamka. Quote Link to post Share on other sites
Łaper Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Haha no nie było to łatwe aby go z powrotem zmontować ale po jakimś czasie się udało i działa. Co do bbunit domyślałem się że to to o czym mówisz ale gdzie dokładnie i jakie podkładki trzeba dołożyć? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted December 22, 2012 Report Share Posted December 22, 2012 (edited) juz zalatwione Edited December 22, 2012 by Moses Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts