jedras55 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Witam. Odkopałem nieużywanego AK-47 od JG. Mam z nim kilka problemów i może mi pomożecie. Jednym z nich jest to że bateria się nie mieści do środka. Może macie na to jakieś metody. Bateria jest mniej więcej taka : Drugim problemem jest to, że mimo podłączenia baterii i nawet bez próby włożenia jej do środka muszę poruszać kablami i ułożyć baterię w odpowiedniej pozycji żeby zadziałało, bo kable nie łączą. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. To narazie najważniejsze problemy. Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 (edited) Nie wiem czy dobrze zrozumiałem,ale ta bateria która aktualnie nie chce wejść do kałaszka, wcześniej kiedyś wchodziła? Czy po prostu wkładasz jakaś inna batkę która masz pod ręką(np z powodu że tamtej już nie posiadasz lub jest zepsuta). Jeżeli wkładasz inna batkę która zapewne jest większa to nie bardzo można coś z tym zrobić.Drugie to mogą być zrypane któraś z dwóch wtyków(od baterii lub ten w replice),ewentualnie oba,lub jeszcze kable. Edited December 16, 2012 by CIUPAK1 Quote Link to post Share on other sites
jedras55 Posted December 16, 2012 Author Report Share Posted December 16, 2012 Ja go kupiłem bez baterii ale wcześniej była taka sama a poza tym inna nie może być ale może jest jakiś użytkownik podobnego AK i powie jak sobie z tym radzi. Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Może napiszesz co to dokładnie za AK?Bo tak ciężko pomóc,mimo moich najszczerszych chęci przyjacielu drogi ; P .Bo jest różnica czy akumulator siedzi pod pokrywa zamka czy w kolbie np stałej. Quote Link to post Share on other sites
jedras55 Posted December 16, 2012 Author Report Share Posted December 16, 2012 Ok. Rozumiem :) Akumulator jest pod pokrywą zamka. AK 0515. Mniej więcej taki: Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 16, 2012 Report Share Posted December 16, 2012 Jeżeli kable czasem nie chcą przewodzić prądu to jestem pewien, że masz wtyki typu Tamiya :). Wymień je na styki bezpośrednio przylegające do siebie (typu, na przykład T-Connect). Akumulator potrzebujesz typu stick albo o wymiarach ciut mniejszych niż wymiary pustej przestrzeni pod deklem. Quote Link to post Share on other sites
jedras55 Posted December 17, 2012 Author Report Share Posted December 17, 2012 (edited) Mam dokładnie takie styki jak mówisz i będę musiał je wymienić :icon_smile: akumulator mam chyba stick (jeżeli to ten podłużny jak na zdjęciu, ale może jak wymienię styki to i akumulator uda mi się wcisnąć. Edited December 17, 2012 by jedras55 Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted December 17, 2012 Report Share Posted December 17, 2012 (edited) Ale nie ma w sumie szans aby się nie mieścił akumulator pod deklem, miejsca w atrapie rury gazowej i pod deklem jest tyle aby stick z 7 ogniw spokojnie wszedł razem z wtyczkami i mosfetem nawet. tutaj filmik jak wkłada się baterię około 5 minuty Edited December 17, 2012 by mikunda Quote Link to post Share on other sites
exdij Posted December 30, 2012 Report Share Posted December 30, 2012 Ściągnij sobie pokrywę gearboxa, czyli to na co kładziesz baterię i sprawdź czy Ci się nie poluzował bezpiecznik, który powinien być pod tą pokrywą po lewej przed komorą hop up. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts