Tomekwro Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Witam mam mały problem, posiadam MP5 JG od maja tego roku, ostatni raz używałem jej około miesiąca-dwóch temu, wszystko było pięknie niestety coś się stało gdy dzisiaj chciałem strzelić. Po naciśnięciu spustu nic nie słychać tylko *klik* dzwięk naciskane spustu nic więcej, co więcej kable grzeją się przy złączeniu w małej tamyi nie wiem dlaczego, za każdą pomoc dziękuję. Czy to może być wina kabli? Od razu mówię, że replika leżała te około 2 miesięcy w kartonie. Quote Link to post Share on other sites
P&P Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Sprawdź baterie, kable powinny być okej. I koniecznie sprawdź wsuwki silnikowe. Quote Link to post Share on other sites
Tomekwro Posted December 18, 2012 Author Report Share Posted December 18, 2012 Testowałem na 3 bateriach, wszystkie działały na innej replice niestety na tej nie, myślę, że to jednak wina tych wsuwek do silniczka gdyż dzisiaj zmieniałem jeden bo pękł jakimś cudem stary i pewnie kable niedostatecznie stykają się z tą wtyczką, zrobie coś jutro i powiem czy coś zdziałałem. Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Zwarcie jak nic. Posprawdzaj dobrze wszystkie kable, czy nigdzie nic nie dotyka do metalowych elementów tam gdzie nie powinno. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Tia może być też tak,że tłok zablokował się w tylnej pozycji,i silnik nie ma mocy by go ruszyć. Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Byłoby słychać odgłos próbującego się ruszyć silnika. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 18, 2012 Report Share Posted December 18, 2012 Zwarcie gdzieś masz jak nic. Wyjmij silnik i podłącz go na "pająka" zobacz czy ruszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts