Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.041 (MP5A4)

Recommended Posts

Cześć! Jako, że pomogliście mi już raz, mam nadzieję, że pomożecie i drugi. Chodzi o obserwowaną przeze mnie już jakiś czas replikę MP5A4 - CM 041.

http://www.taiwangun.com/sub-machine-guns/cm-041_1.html

Czy według was cena jest adekwantna do jakości? Zastanawiam się, ponieważ nie wiem, czy nie będę zbierał pieniędzy na jakąś nową replikę. Dzięki z góry :)

Mam taką już rok (to, że po tuningu to inna bajka) i szczerze polecam. Za tą kasę to najlepsze MP5 jakie jest dostępne (lepsze są niestety droższe), a śmiało może konkurować z innymi chińskimi karabinkami z wyższej półki i niczym im nie ustępuje. Dodatkowo na plus idzie duża mobilność bo sam karabinek jest krótki i poręczny pomimo tego, że swoje warzy (prawie 4kg z pełnym magazynkiem, rączką i baterią). To, że koledze wyżej pękł Gearbox to przypadek nie potwierdzony regułą, widocznie jego egzemplarz był wadliwy. Co do rozregulowującego się hopupa to prawda, jednak wystarczy dać podkładkę pod śrubkę hopup i wszystko będzie śmigać. Karabinek mocny w stocku (~ 400FPS), daleko bije kulkami i naprawdę celny (chińska precyzyjna lufa w stocku). Dodatkowo ja polecam koniecznie wymienić baterię na mocniejszą bo tej z zestawu nie nazwałbym w ogóle baterią. Pamiętam jak po 2 - 3 strzelankach zaczęła słabnąć ze spotkania na spotkanie aż w końcu nie dała rady naciągnąć sprężyny. Polecam baterię o pojemności 9,6V.