Kryhan Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 Witam, ostatnio przeglądając szafę z gratami mnie olśniło. Od 2 lat mam nieużywaną kamizelkę pattern 83 w DPM (chyba produkcji vipera) i przez myśl przemkną mi szatański pomysł na odprucie ładownic i przymocowanie ich do brytyjskiego PLCE (czy to przyszycie do main belta, czy jakieś prowizoryczne palsy z adapterem). Oczywiście zdaję sobię sprawę że nie wszystkie ładownice się nadadzą (w kilku nie ma tylnych ścianek) i będę musiał kilka kupić, ale portfel miałby szansę odetchnąć. Tu pojawia się pytanie, czy takie coś ma sens? Oczywiście te dziwne zaczepy i rzepy wymieniłbym na klasyczne klamerki czy inne fastexy, a przyszycie palsa nie byłoby duzym problemem :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 To nie ma sensu. Nic albowiem do sprawy - czyli PLCE - nie wnosi. Zalega Ci zbędny grat w szafie? Spróbuj sprzedać. Ktoś się ucieszy z kamizelki (nawet Patterna, są ludzie, którzy je lubią), Ty się pozbędziesz grata a i parę złotych wpadnie. Quote Link to post Share on other sites
Kudłaty Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Jak dobrze zrozumiałem nie masz PLCE, tylko sam pas od niego? Bo jeżeli masz dedykowane ładownice to po co kombinować z jakimiś samoróbkami? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Sam pas od PLCE? To też nie ma sensu. Potrzebne jeszcze szelki, a szelki mocuje się do pasa za pomocą ładownic amunicyjnych (mają uszy do tego) z przodu. Z tyłu są D-ringi na pasie. Pas od PLCE przewidizany jest do mocowania łaodwnic stystemu PLCE na T-ringach. Na upartego podejdzie jeszcze oporządzenie na klipsach ALICE. Oczywiście da się założyć konwencjonalne szlufki, tylko po co? Osprzet się będzie przesuwał, a ideą PLCE było, żeby się nie przesuwał. PALSów w tym nie było, nie ma i nie będzie. Słowem, kupa roboty, wydatki na materiały (plastiki chcesz w ładownicach wymieniać) a efekt i tak będzie do kitu. Odpuść, szkoda Twojego czasu i wysiłku. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Zdecydowanie taniej będzie kupić i naprawić komplet PLCE. Na allegro poniżej 100 pln. A Vipera w całości sprzedać. Quote Link to post Share on other sites
Kryhan Posted January 18, 2013 Author Report Share Posted January 18, 2013 No to pattern będzie dalej grzecznie leżakować w szafie albo będzie dla ojca :P Na allegro są PLCE poniżej 100zł ale wyglądają koszmarnie, pozdzierane popękane i porozrywane :P Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 (edited) To kup sobie 58 Pattern :icon_wink: na warunki airsoftowe powinno oblecieć, a szelki są ponoć wygodniejsze niż w PLCE. Edited January 18, 2013 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Kryhan Posted January 18, 2013 Author Report Share Posted January 18, 2013 Dziadowskie :P Poza tym te paso-szelki miały być nie na strzelanki tylko na ćwiczenia, żebym nie musiał ciurać po ziemi i w błocie mojego rrv :P Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Nie widzę sensu ćwiczenia w czym innym niż to, w czym się gra. Inaczej leży, inaczej się sprzęt wyciąga, innych nawyków nabierasz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts