matich Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 Witam, Mam pytanie odnośnie body Guardera. Jak jest ono wykonane i jak wypada w porównaniu do G&P i KA? Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Guarder ma bardzo dobrze wykonane korpusy. Anodowane, nie malowane więc bardzo ładnie się starzeją. Jakościowo postawił bym na tej samej półce co G&P. KA jest trochę ładniej wykonany. Dodam jeszcze że mój korpus Guardera miał fabryczny błąd- krzywo nawiercone otwory pod przedni pin więc trzeba było piłować i kombinować. Wszystko jest do naprawienia, ale trochę kiepska wizja biorąc pod uwagę jego cenę. Dlatego radzę przed zakupem złożyć sobie lower z upper'em i sprawdzić czy piny pasują :D Quote Link to post Share on other sites
matich Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 Akurat tak się składa, że mogę kupić taki używany korpus. Patrząc po sklepach na wagę tego body to wynosi ona tylko 400g... Porównując z body G&P które waży ok 800g to trochę mało... Czym może byc spowaodwana taka różnica? Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 (edited) Na wagę może wpływać np. inny rodzaj stopu, grubość ścianek itp.. jednak z tego co pamiętam (a miałem w łapach oba korpusy) nie zauważyłem jakiejś znaczącej różnicy w jakości. Edited January 20, 2013 by Smutas Quote Link to post Share on other sites
matich Posted January 20, 2013 Author Report Share Posted January 20, 2013 A różnica w wadze była zauważalna? Jest jeszcze sprawa prowadnicy prowadnicy kolby (dokładnie nie wiem jak się to nazywa). W aktualnym body mam krótką i nie wiem czy dając korpus z długą, będę musiał coś przerabiać? Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Nie zauważyłem żeby różnica w wadze była znacząca. Powinno się obyć bez przerabiania, choć możliwe że będziesz musiał dać dłuższą śrubę mocującą prowadnicę. Quote Link to post Share on other sites
matich Posted January 21, 2013 Author Report Share Posted January 21, 2013 A body Hurricane? Jest warte uwagi? Quote Link to post Share on other sites
Ramzi Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Witam. Też posiadam body firmy Guarder. Także musiałem kombinować z otworami pod przedni pin, ale nie jest to jakaś filozofia. To co przemawia za tymi korpusami to to, że maja zarówno kołnierz jak i uszy przy tylnym pinie. Eksploatuję swój karabinek już dwa lata z tym body i wszystko trzyma bez zastrzeżeń. Starzeje się z godnością. W swoim skracałem "prowadnicę prowadnicy" kolby. Obecnie mam zamontowaną standardową składaną kolbę SF. W niczym to nie przeszkadza. Co do body Hurricane to nic nie napiszę. Nie macałem to się nie wypowiadam. Quote Link to post Share on other sites
starwarrior Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Witam witam, ja też posiadam reciver Gardera i szukam dobrej do niego repliki. Czy będzie pasować do niego replika KWA? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts